De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Vorige week (artikel vorige week) berichtten we over een Notarisboom waarvan de rode appels spontaan blauw waren gekleurd als gevolg van aluminiumsulfaat. Hij kreeg de naam Notary Blue. Er werd gevraagd aan liefhebbers, die zo’n boompje gratis wilde hebben, zich te melden.
De eerste 25 HAC-lezers die reageerden op het bericht konden een blauwe variant bemachtigen mits ze bereid waren om groeigegevens van de boom te delen.
Wie reageerde kreeg vervolgens een formulier toegestuurd om bezorggegevens in te vullen.
Een aantal mensen deed dat en kreeg zaterdagavond een teleurstellende e-mail van “Team Notary Blue”. Want het blauwsel ” was er door het regenachtige weer op die zaterdag afgeregend.”

In werkelijkheid was de verkleuring geen DNA mutatie maar stond een Elstar appelboom model voor een bewerking met het software programma Affinity Photo.
Team Notary Blue sloot het bericht af met de tekst: “hopende u voldoende te hebben geïnformeerd over het appel ras maar vooral over de traditie die we op 1 april vieren.”
De aanmelders die na zaterdag nog reageerden (of reageren) kregen (krijgen) meteen een automatische mail met bovenstaande tekst.

De meeste gedupeerden konden de 1 aprilgrap wel waarderen. Ze reageerden sportief door op de mail te antwoorden en te bekennen dat ze er waren ingestonken. Een van de reacties: “Geachte bedenker van deze fantastische 1 april grap, Ik ben er met volle overtuiging en met 2 voeten volledig ingestonken! Briljant…”.

De hobbykweker hoopt dit jaar op een mooie oogst rode Elstars.

De Elstar die model stond voor de “Notary Blue”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud