De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Budel-Dorplein, 6 oktober 2021

Directeur Trees Kessels-Simons van de St. Andreas basisschool in Budel-Dorplein stopt per 1 januari 2022. Dat heeft ze vandaag in een brief aan de ouders van de leerlingen laten weten.

“Het werk dat ik doe, past niet meer bij de mogelijkheden met betrekking tot mijn gezondheid” aldus Kessels, die ook directeur is van basisschool De Wereldwijzer in Budel-Schoot.

Ze trad als directeur aan in 2018. Onder haar leiding hebben beide basisscholen een stabieler beleid gekregen. Ze wordt ook ervaren als open en transparant.

Er is sprake van een mogelijke fusie van beide scholen. Trees heeft hiertoe het gesprek geopend met alle betrokken partijen zoals team, MR en dorp.
In een eerder interview gaf ze al aan dat het open houden van de school op de huidige manier op termijn niet vol te houden is. Niet uit het oogpunt van kwaliteit van onderwijs en niet qua kosten. Dat het bij sommige bewoners emoties kan opwekken realiseert Trees Kessels zich heel goed, “maar de kwaliteit van onderwijs moet voorop staan”.
“De komende maanden is de voortgang met betrekking tot de onderwijsontwikkeling in Dorplein en Schoot een belangrijk onderwerp van gesprek. Hier blijf ik mij volledig voor inzetten!”, benadrukt ze.

Binnen SKOzoK ,de overkoepelende stichting waar de basisscholen St. Andreas en De Wereldwijzer onder vallen, is het proces ten aanzien van haar opvolging in gang gezet.

 

Foto: ©Jack Roosen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud