De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Burgemeester Roland van Kessel van de gemeente Cranendonck, wethouder Marcel Lemmen en bestuurslid Joeri Kapteijns van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) hebben tijdens overleg met staatssecretaris Ankie Broekers-Knol en commissaris van de Koning, Ina Adema, afgesproken om de lopende aanvraag voor bestemmingsplanwijziging voor het azc Cranendonck in te trekken.

De gemeente heeft aangegeven dat er sprake is van vermindering van het draagvlak voor de gebiedsontwikkeling. Daarom wordt de huidige bestemmingsplanwijziging ingetrokken. De betrokken partijen blijven in gesprek over de toekomst van de locatie, waarbij het belang van de lokale samenleving en het belang van een goede opvang van asielzoekers leidend zijn. Het azc zal in zijn huidige vorm conform de afgesloten bestuursovereenkomst tussen de gemeente en het COA blijven functioneren onder de huidige omgevingsvergunning die loopt tot 1 juli 2024, maar de renovatie van de gebouwen op het azc-terrein zal niet starten.

Bron: Gemeente Cranendonck
Foto: ©Jack Roosen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud