De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Exposities Smeltkroes

De werkgroep Exposities AK de Smeltkroes verzorgt een expositie met juwelen van Ine Knapen en schilderijen van Riet Hagelaar van Bree van 26 augustus tot 5 oktober 2021 te Maarheeze.

Ine Knapen kwam zo’n 25 jaar geleden in de gelegenheid om haar werk ( A verpleegkundige ) te combineren met een deeltijd opleiding aan een kunstacademie in België en 2 opleidingen JUWEELKUNST afgerond in 2012.
Nog steeds is een heerlijk gevoel om dagen met een sieraad bezig te zijn wat weer gecombineerd wordt met vrijwilligerswerk in een verpleeghuis voor mensen met dementie.

Heel veel materialen hebben haar interesse zoals: materialen om te recyclen, zilver, koper, ijzer, titanium, plastics, goud, rubber en porselein.
Haar inspiratie kan van alles zijn: mode, architectuur, gebeurtenissen, humor, voorwerpen, natuur. Ook werk ik vooral graag met een onderwerp onlangs gevormd door Covid, enkele sieraden slaan op deze periode.

Riet Hagelaar van Bree haar werk is zeer divers, zowel het onderwerp als het materiaal en de techniek.

“Schilderen is onthaasten. Je energie en creativiteit ruim baan geven. Een manier om je te onttrekken aan het dagelijkse leven. Jezelf even afzonderen en je fantasie de vrije loop. Dat wat je schildert dat ben je. ”

Tekeningen met potlood, schilderijen in olieverf en aquarellen.

“Mijn schilderijen tijdens deze expositie zijn voornamelijk gebaseerd op de natuur,  de aquarellen zijn voornamelijk bloemen. Aquarelleren is een spannende techniek, een gevecht met water en verf. Een echte aqua-rel.”

“Mijn werken met potlood, de eenvoud van het materiaal,  een combinatie van realisme en vloeiende organische vormen, die als vanzelfsprekend uit mijn handen vloeien. Vloeiende vrouwelijke ronde natuurlijke vormen die samen een complexe kluwen aan lijnen vormen. De complexiteit van het leven met zijn wir-war aan regels en systemen weergeeft. Een lijnenspel zonder begin of einde. De circle of life.”

In de beeldende kunst zijn geen grenzen.

De werkgroep Expositie Activiteiten Smeltkroes wenst u veel kijkplezier.

De officiële openingstijden van “de Smeltkroes” zijn:

Op werkdagen van 14.00 tot 22.00 uur
Op zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur
Op zondag van 12.00 tot 14.00 uur
Wenst u in het weekend te komen kijken adviseren wij vooraf te bellen naar 04 95 59 32 19.

Bron: De Smeltkroes

 

Tag Cloud