De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein


Foto: Jack Roosen

Dertig jaar lang heeft ze haar vader niet gezien. Nu heeft ze zelf kinderen en wil ze op zoek naar haar vader.
Carmens ouders leerden elkaar in 1963 kennen in de Cantine in Budel-Dorplein. Haar vader werkte op de zinkfabriek. Ze werden verliefd, trouwden en kregen kinderen.

Carmen groeit met haar ouders, broertje en twee zussen op in Weert. Op haar tiende scheiden haar ouders.
Haar herinneringen aan haar vader zijn liefdevol maar ook pijnlijk. Want hoe kon hij zomaar teruggaan naar zijn geboorteland, het eiland Tenerife in Spanje, en haar hier achterlaten? En waarom hoort ze al 30 jaar niets van hem?

Carmen wil graag weten of hij nog leeft en hoe het met hem gaat. “Woont hij nog wel in Spanje? Hoe ziet zijn leven er uit?.” Allemaal vragen die ze zichzelf stelt.
Zelf krijgt ze geen antwoorden op deze vragen, daarom roept ze de hulp in van het televisieprogramma Spoorloos. En die krijgt ze. Op 22 november jl. werden er opnames gemaakt van Carmen in de Cantine in Dorplein, de ontmoetingsplaats van haar ouders. Derk Bolt van het programma Spoorloos gaat vervolgens voor haar op zoek.

Of ze antwoord krijgt op haar vragen, en zo ja welke, kun je zien op maandag 4 januari 2021 om 20.35 uur bij de KRO-NCRV op NPO1.
De mensen van de KRO-NCRV geven geen antwoord op de vraag of ze positief nieuws krijgt, maar uit betrouwbare bron heeft de redactie vernomen dat het er niet slecht uit ziet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud