De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

De Cantine, of Hotel St. Joseph zoals het vroeger heette, in Budel-Dorplein was zondag 22 november jl. even het decor voor opnames voor het Nederlandse televisieprogramma “Spoorloos”.
De aanleiding is het feit dat Carmen haar vader graag wil ontmoeten.

Foto’s: Jack Roosen

Spoorloos is een televisieprogramma van de KRO-NCRV waarin familieleden opgespoord worden die elkaar uit het oog verloren zijn. Dat kan zijn omdat een van de familieleden geëmigreerd is en elders een nieuw leven is gestart, maar ook kan het te maken hebben met geadopteerden die hun biologische ouders zoeken of kinderen van alleenstaande moeders die op zoek zijn naar hun biologische vader. Het wordt gepresenteerd door Derk Bolt.

Televisiemaker Joep van de Meerendonk (die ook programma’s maakt als “Binnenste Buiten”, “De Reünie”, “Memories” en “De Wandeling”) en zijn cameraman kwamen naar Dorplein omdat ze op zoek zijn naar de vader van Carmen.

Carmen is in 1969 geboren in Weert. Haar ouders hebben elkaar in 1963 ontmoet in de theaterzaal van de Cantine in Budel-Dorplein.
“Mijn vader werkte toentertijd op de zinkfabriek en verbleef in de Cantine”, aldus Carmen.

De Cantine, aangemerkt als rijksmonument, is gebouwd tussen 1896 en 1898. Het was tot in de tachtiger jaren van de vorige eeuw eigendom van de zinkfabriek. Het is oorspronkelijk een groot gezellenhuis voor alleenstaande werknemers van de fabriek. In de Cantine bevond zich een café-restaurant, pension, winkel, wasserij enz. Kortom zelfvoorzienend. De ontspanningszaal, nu theater genoemd, had een tot in de wijde omtrek geroemde akoestiek.

Carmen vervolgd: “Toen mijn ouders zijn gescheiden is mijn vader vertrokken naar Tenerife, waar hij ook geboren is. Ik heb hem 30 jaar lang niet gezien. Nu mijn eigen kinderen vragen wie hun opa is, heb ik contact gezocht met het programma Spoorloos. In september jl. heb ik een brief geschreven en onlangs hebben zij contact met mij opgenomen. Komende week reis ik af naar het Spaanse eiland. Het is allemaal erg spannend voor mij.”

De programmamakers hebben contact gezocht met Wim Cremers, coördinator van de wandelgidsen in Budel-Dorplein, om filmopnames te mogen maken. Vervolgens is de beheerder van de Cantine om toestemming gevraagd en kon men aan de slag.

Wie de vader van Carmen is en hoe zij met haar achternaam heet moet nog even geheim blijven. Voor Carmen is het nog afwachten of haar vader gevonden wordt, of hij nog leeft en of hij contact wil met haar. Een spannende tijd dus.

Wanneer de aflevering, waarin de opnames uit Dorplein getoond worden, wordt uitgezonden is nog niet bekend. Dit is afhankelijk of en wanneer de vader van Carmen gevonden wordt. Ook hoeveel seconden televisie een middagje filmen in Budel-Dorplein oplevert is nog afwachten.

Dronebeelden Cantine Budel-Dorplein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud