De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Natuurwerkdag Looserplas


Foto: © Natuurmonumenten

Zaterdag 13 oktober 2018 organiseert Natuurmonumenten in samenwerking met betrokken vrijwilligers een werkdag rond de Looserplas in Budel-Dorplein. Van 10.00 tot 14.00 uur gaan we samen aan de slag in de natuur. Heb je zin om mee te werken meld je dan per mail aan op kempenbroek@natuurmonumenten.nl. Voor koffie, thee en soep wordt gezorgd, neem zelf je eigen boterham mee.


Looserplas op z’n herfst-best

Samen klussen om de natuur aan de plas nog een stukje mooier en beter beleefbaar te maken. Onlangs heeft Natuurmonumenten stapstenen geplaatst om ook met hoogwater een rondje rond de plas te kunnen lopen. Op deze werkdag willen we een houvast maken langs de stapstenen. Andere klussen zijn; overbodig raster opruimen, maaien in het hondenlosloopgebied en her en der kleine dennen weghalen om het terrein beter begaanbaar en meer brandveilig te maken. Voor de kleine helpers is er ook de mogelijkheid om afval op te halen in het terrein.


Foto: © J. Roosen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud