De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein


Foto: © Rob Ploum

Op zaterdag 22 september 2018 organiseerde het bestuur van De Schakel burendag.

Vooraf hadden bewoners zich kunnen aanmelden voor diverse activiteiten zoals biljarten, koersballen, wandelen of gewoon gezellig samenzijn.
Omdat er zich ook mensen hadden aangemeld die minder mobiel zijn, is er voor een huifkartocht gekozen.

Zoals gebruikelijk werd er begonnen met koffie. Onderwijl werd er door een gids een inleiding gegeven over het ontstaan van Dorplein.

Na de koffie liet ervaren koetsier Martien Frenken per huifkar, de mooie en interessante plekjes van Dorplein zien, zowel de natuur als historie. Onderweg werd regelmatig stilgestaan bij de monumentale panden die Dorplein rijk is. Naast koetsier liet Martien ook zien en horen dat hij een echte Dorplein kenner is. Regelmatig werd aangegeven dat zelfs mensen die al jaren in Dorplein wonen nieuwtjes kregen te horen.

Na de tocht van zo’n twee uur trok men weer terug naar De Schakel voor koffie met vlaai en naderhand een glaasje.

Voorzitter Henri Thornabay bedankte Martin Frenken, Jiles Smits, Rob Ploum, en de gids voor de organisatie. Ook de deelnemers werden bedankt.

Burendag 2018 was de moeite waard. Met elkaar en voor elkaar. Zeker voor herhaling vatbaar en niet alleen voor mensen die goed uit de voeten kunnen. Ook de mensen die iets minder goed ter been zijn hebben kunnen genieten van het moois dat Dorplein te bieden heeft.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud