De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein


Foto’s: Liesbeth van der Kruijs

Op zaterdag 2 juni vertrokken vanaf het Schepenhuis in Budel maar liefst 8 Cicerones uit Dorplein. Cicerone betekent in het Italiaans: geleider van reizigers of wandelaars. De 8 Cicerones hadden er afgesproken met een welbespraakte gids uit Budel te weten: Diel Feijen. Met haar zou er deze middag een historische wandeling gemaakt worden door het centrum van Budel met als hoogtepunt de beklimming van de kerktoren van de Onze Lieve Vrouwe Visitatie. Tijdens de wandeling bleek maar eens hoe ver het verleden van Budel gaat en hoe het verleden zich kan herhalen. Het was een genot om onder een stralend zonnetje te horen dat er zelfs al Romeinse nederzettingen moeten zijn geweest en hoe een klein riviertje Budel groot heeft gemaakt. In de kerk stond Jen Adams en Johan Mathijssen klaar om het ontstaan van de kerk toe te lichten. Eerste werktekeningen, geheime ruimtes, de voor deze tijden onnozele tradities, maar zeker de klim naar het topje van de toren, hebben bij alle gidsen een grote indruk achter gelaten! Ondanks het slaan van de klok van 4, wilden niemand naar huis. En zelfs toen ook de kerk ging sluiten had men nog steeds niet genoeg van alle mooie verhalen en persoonlijke herinneringen die naar boven kwamen. Een tegenbezoek staat al op de planning. De Cicerones zullen op 11 juli de gidsen van Budel met diezelfde liefde en trots verwelkomen en vertellen over het bijzondere verleden en de schoonheid van Dorplein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud