De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Zomer in Dorplein


Foto: Jack Roosen

De meteorologische zomer is 1 juni begonnen, maar eigenlijk is hij dit jaar al op 1 mei van start gegaan. Het zachte voorjaar werpt al zijn vruchten af. Alles bloeit veel rijker dan andere jaren en je kunt aan de beuken zien dat er dit jaar veel nootjes zullen komen. Ook de eiken doen geweldig hun best. Veel eikels en beukennootjes is goed voor de wilde zwijnen maar daar zal niet iedereen zo blij om zijn.

Dorplein met al zijn prachtige natuur doet volop mee in de uitbundigheid van deze zomer. En als je dan al die mooie, oude gebouwen ziet liggen midden in al het groen en omringd door de vennen en plassen dan denk je soms wat een paradijsje is dit Dorplein toch. Als maar meer mensen ontdekken haar schoonheid en willen er ook van genieten. Ze maken een wandeling door het historische dorp of om de Looserplas. En genieten met volle teugen van de oase van stilte en vergapen zich aan het beschermd dorpsgezicht.

Ook in Heeze heeft men ontdekt hoe bijzonder Dorplein is. Op de Brabantse Dag dit jaar zal een van de voorstellingen over Dorplein gaan. Iedereen is heel erg benieuwd wat er uitgebeeld gaat worden. Er wordt gefluisterd dat er in elk geval zink aan te pas komt, wat niet zo gek is als je bedenkt dat in Dorplein de grootste zinkfabriek van Europa ligt en dat Dorplein zijn ontstaan er aan te danken heeft. Dus dit jaar op naar Heeze.

En kom ook eens langs in Dorplein. Iedere laatste zondag van de maand, deze maand op 24 juni, om tien en om veertien uur is er de rondleiding met vrije inloop. Je hoeft niet vooraf in te schrijven, je komt gewoon om 10.00 of 14.00 uur naar gemeenschapscentrum de Schakel, Sint Barbaraweg 1, Budel-Dorplein, telefoon 0495-518603. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en gaat over goed begaanbare wegen. Weer of geen weer, de rondleiding gaat altijd door. De kosten zijn 2 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Je kunt ter plekke betalen aan de gids of de coördinator.

Je kunt ook los van de vrije inloop alle dagen van de week met een groep rondgeleid worden.

Voor alle informatie kun je contact opnemen met de coördinator Wim Cremers, telefoon: 0495-492598 / 06 2296 1675.

e-mail: w.cremers@chello.nl

Dan zijn er ook allerlei arrangementen mogelijk: koffie met vlaai en een rondleiding, rondleiding met lunch, enz. Hiervoor is het telefoonnummer 06 2221 5106 / 0495-518603.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud