De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Sinds jaar en dag wordt in Budel-Dorplein, net als in de rest van Nederland, stilgestaan bij de gevallenen. In Dorplein wordt de Dodenherdenking gehouden bij het Monument en de zes grafkruisen die de eregraven markeren van zes in de Tweede Wereldoorlog vermoorde burgers.

Bij dat monument, opgericht in 1949 en ontworpen door Cor van Geleuken, werd door de wapenbroeders en burgemeester Ronald van Kessel stilgestaan bij de ons ontvallen Nederlandse soldaten en burgers. In een pakkende toespraak maakte van Kessel duidelijk dat we in Cranendonck stilstaan op deze dag maar ook op andere dagen van het jaar. Niet alleen in woord maar ook in daden voor wat betreft opvang van asielzoekers die in hun thuisland niet veilig zijn.
Na het eren middels 2 minuten stilte , het spelen van The Last Post en het Nederlandse volkslied en het leggen van een krans werd vervolgens dezelfde ceremonie gehouden bij de Engelse graven op het kerkhof van Budel-Dorplein.

Opvallend is het elk jaar groeiend aantal bezoekers bij de Dodenherdenking in Dorplein.

Een goede traditie die moet blijven. Opdat wij niet vergeten . . .

Foto’s: ©Jack Roosen

Comments on: "Dodenherdenking Budel-Dorplein steeds drukker" (1)

  1. Jacg bedankt voor de mooie foto’s. Het is zo fijn dat het ieder jaar steeds drukker wordt. Aan die mensen hebben wij te danken dat wij er nog
    zijn
    Groetjes Rieni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud