De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Koeienmarathon

Alsof het een halve marathon betrof sprintten de koeien van melkveebedrijf van Deurzen de stal uit. Hollend om zo snel mogelijk naar het verse voorjaarsgras van de wei te kunnen.
In ieder geval voor de volwassen exemplaren. De “pubers” onder de koeien maakten vooral eerst een flinke vreugde dans. Ze renden en sprongen door de wei.

Na een lange winter binnen te hebben doorgebracht mochten de dames op vrijdag 14 april weer van stal. Eerder kon niet, want de wei was nog te nat en bovendien vroor het enkele weken geleden nog.

Zo’n 50 belangstellenden kwamen kijken hoe de boerenfamilie uit Budel-Dorplein, postend op elke hoek van de wei, hun vee de ruimte gaf.
De 195 koeien zullen vanaf nu weer dagelijks buiten rondlopen. Twee keer per dag gaan ze naar binnen om gemolken te worden.

De bezoekers kregen een mooie koeienshow te zien dankzij de gastvrijheid van vader, zonen en schoondochters van Deurzen.

 


Foto’s: © Jack Roosen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud