De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

WoCom trakteert 300 senioren die (ruim) een halve eeuw huren op een leuke dag.

Bij woningcorporatie woCom zijn ze blij met trouwe huurders. Daarom zetten ze elk jaar huurders in het zonnetje die vijftig jaar of langer huren. Omdat de bijeenkomst door corona de afgelopen jaren niet door kon gaan, werden dit jaar maar liefst 300 gasten bedankt voor hun vertrouwen. Woensdag 5 april kwamen zij te voet, per fiets of auto vanuit de gemeenten Asten, Someren, Cranendonck, Heeze-Leende, Helmond en Laarbeek naar het gezellig samenzijn bij Hotel Centraal in Someren. Een groot deel werd zelfs met touringcars opgehaald die de woningcorporatie had ingezet.

Het was druk in de zaal. Gezellig druk. Directeur-bestuurder Mirjam Kräwinkel keek haar ogen uit en hoorde van de een na de andere bewoner dat deze al meer dan een halve eeuw bij ‘de woCom’ huurde. Sommigen zelfs al meer dan 60 jaar. In haar openingswoord benadrukte ze het belang van prettig wonen met fijne buren: “Zeker als we ouder worden, zijn goede buren fijn. Je kunt dan af en toe wat voor elkaar doen”. Ze benadrukte hoe speciaal het was dat woCom al zo lang bij zovelen voor een thuis mocht zorgen. “Achter al uw voordeuren is veel gebeurd. Gelachen, gehuild, misschien wel ruzie gemaakt. Er zijn kinderen geboren, groot geworden en uitgevlogen. Achter die voordeuren gebeurt van alles, dat is wat een huis een thuis maakt. Uw thuis.”

Lunch, accordeons en Bingo
Na het openingswoord was er ruimte voor een goed gesprek tussen buurtbewoners, medewerkers van woCom en vertegenwoordigers van de huurdersorganisaties. Tijdens een feestelijke lunch werden bijzondere woonverhalen gedeeld, terwijl het lokale accordeonorkest De Trekzakken met meezingers voor extra sfeer zorgde. Het werd pas rustig toen de Bingo-kaarten werden uitgedeeld en het ene na het andere getal kon worden weggestreept. Ook degenen die geen prijs wonnen, gingen met een goedgevulde woCom-tas naar huis. Te voet, met de fiets, de auto of in een van de bussen. Het was een geslaagde dag waar huurders en medewerkers samen plezier hadden.

Foto’s: ©WoCom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud