De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Tjeu Cox vertegenwoordigt de komende vier jaar Budel-Dorplein in de Commissie Regionaal Overleg (CRO) Kempen Airport (CROBD).

De commissie is ingesteld op grond van de Wet Luchtvaart. Die stelt dat elke regionale luchthaven dergelijke commissie moet hebben. De voornaamste taken zijn overleg en voorlichting over het milieu rondom de luchthaven. Maar niet alleen dat, ook alle andere regionale belangen.

De commissie, die wordt voorgezeten door een onafhankelijk voorzitter, moet er voor zorgen dat de leefomgeving voor de omwonenden van het vliegveld aangenaam en blijft. Dat wil zeggen weinig overlast van geluid en andere milieubelasting. Ze zorgt verder voor informatie aan de omwonenden en brengt advies uit aan Provincie.

Momenteel speelt de voorgenomen plaatsing van het zonnepanelenveld Nyrstar II. Piloten maken zich zorgen over de veiligheid. Door de plaatsing van zonnepanelen zullen piloten de zonnepanelen mijden en meer richting de kern van Dorplein gaan vliegen. Onvermijdelijk zal dit meer risico en overlast gaan geven.
Nyrstar is daarom gevraagd af te zien van plaatsing op genoemde locatie.

De overlegcommissie heeft een website waarop de verslagen, beleidsstukken en andere informatie te vinden is. Zie www.cro-budel.nl.

Tjeu Cox neemt het stokje over van Chester Stibbe die zich hiervoor twee termijnen van vier jaar voor heeft ingezet.

Voor vragen kan men terecht via tjeu.cox@gmail.com of 06 1243 3534


Tjeu Cox
Foto: © J. Roosen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud