De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

De kinderen van de St. Andreasschool in Budel-Dorplein maakten onlangs samen met een techniekdocent van Het Kwadrant in Weert op een leuke manier kennis met techniek.

Je hoort en leest het dagelijks in de media: “gezocht: draaiers, elektriciens, koelmonteurs, lassers, dakdekkers” en noem maar op. Volop werk in de techniek. Maar steeds minder leerlingen kiezen voor een opleiding in de techniek. Daar moet iets aan veranderen willen we straks onze auto nog kunnen laten repareren of een warmtepomp laten installeren.

Het Kwadrant heeft samen met de St. Andreasschool in Budel-Dorplein een project gedraaid om kinderen te laten ervaren dat techniek voor iedereen toegankelijk is. Gezamenlijk werken aan een technische opdracht is leuk een leerzaam. De kinderen mochten onder begeleiding van een techniekdocent een afwasborsteltje moderniseren. Ze hebben een elektromotortje gemonteerd en aangesloten, waardoor hun afwasborstel zelfstandig aan de slag kon met de vaat Tussentijds pauze nemen, zat er niet in voor de docent. De kinderen wilde heel graag doorwerken.

Naast de vaat, hebben de gemotoriseerde afwasborstels nog een functie gekregen; kunst. Bij elk borsteltje werd een kleur verf aangebracht. De borstels zorgden al dansend voor een kleurrijk kunstwerk. De kinderen hadden hierbij direct eer van hun eigen werk.

Een mooi initiatief waarbij leerlingen van de St. Andreasschool samen met hun leerkrachten en leerkrachten van het Kwadrant op een leerzame, toegankelijke en leuke manier invulling geven aan de technische vaardigheden van de leerlingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud