De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein


Dinsdag 26 april 2022 reikte burgemeester Roland van Kessel van de gemeente Cranendonck een Koninklijke Onderscheiding uit aan o.a. Tjeu Cox uit Budel-Dorplein.

Cox is voorgedragen vanwege zijn vele vrijwillige activiteiten in Budel-Dorplein.

Hij was een van de oprichters van carnavalsvereniging de lolboksen. Hiervan is hij ook bestuurslid geweest. Hij heeft jarenlang in het schoolbestuur van basisschool St. Andreas gezeten. In die hoedanigheid heeft hij ook in de ouderraad gezeten. Tjeu was verder secretaris van de werkgroep Leefbaar Dorplein, de voorloper van Platform Dorplein Uniek. Met name de bestuurlijke brieven werden door Tjeu geschreven. Om deze kwaliteiten werd hij ook gevraagd zitting te nemen in de werkgroep verbouw Gemeenschapscentrum de Schakel. Verder is hij lid geweest van de werkgroep Gebiedsontwikkeling Kempenbroek waar hij o.a. (mee)geschreven heeft aan de gebiedsvisie.

Tjeu is actief lid bij Buurtplatform Dorplein Uniek. Hier staat hij bekend als iemand die beslagen ten ijs komt en zijn standpunt goed kan onderbouwen.

Als lid van de werkgroep Openbare Ruimte Recreatie en Natuur van Dorpleinuniek is hij actief bij zowat alle projecten.

Hij was ook de bedenker en mede uitvoerder van de Dorplein puzzel die onlangs met succes werd uitgebracht.

Tjeu is getrouwd met Bets, is vader van Lieke en Martijn en trotse opa van Mees en Saar.

 

In de gemeente Cranendonck kregen nog drie andere inwoners een lintje. De heren Ronnie Ras en Harrie van Horne en mevrouw Lies Staals.

Foto’s Jack Roosen


De burgemeester stond tevergeefs aan de voordeur. “Goei volk mag achterom”. En zo geschiede.


Het bewijs.


Een eerste reactie voor RTV Horizon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud