De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Foto: Jack Roosen

Voor de gemeente Cranendonck is de maat vol vol. Ingrijpen is nodig voor het borgen van de veiligheid op AZC terrein Cranendonck.

De gemeente vindt dat de situatie op het AZC terrein zodanig uit de hand is gelopen dat de veiligheid voor bewoners en medewerkers niet langer gegarandeerd kan worden.

Ook de politie ondervindt problemen bij het optreden op het terrein van het AZC. Dat wordt nog eens onderstreept door een reeks van incidenten, van kleinere aard tot ernstige geweldsmisdrijven. De burgemeester vindt dat de maat vol en niet langer acceptabel is. Er moet worden ingegrepen.

Die mening wordt gedeeld door de Commissaris van de Koning Noord-Brabant. Inmiddels heeft de staatssecretaris spoedoverleg toegezegd. De burgemeester laat inmiddels de juridische mogelijkheden in kaart brengen om het COA te dwingen de veiligheid op het AZC te borgen en zal niet aarzelen daartoe noodzakelijke stappen te zetten.

Donderdag 20 januari vond er nog een steekpartij plaats waarbij een persoon ernstig gewond is geraakt. De politie meldt dat er drie bewoners (broers van elkaar) zijn aangehouden.

Bron: gemeente Cranendonck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud