De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

AED Budel-Dorplein vernield

 

Vrijdag 14 januari, vroeg in de middag, is door een bewoner van Budel-Dorplein een AED (automatische externe defibrillator) gevonden. Bij controle bleek deze te zijn verdwenen op de AED-plek aan de hoek Stationsweg/St. Barbaraweg (nabij de zonnewijzer).

De vinder heeft contact opgenomen met een AED vrijwilliger. Die heeft vervolgens stichting AED Cranendonck ingeschakeld. Na inspectie is geconstateerd dat betreffende AED niet meer bruikbaar is. Of reparatie mogelijk is wordt nader onderzocht. De schade wordt geschat op €1500,-.

De vrijwilligers “kunnen er met hun verstand niet bij”. “Stel je voor dat jouw opa, oma of ander familielid een hartaanval krijgt? . . .” Een AED wordt gebruikt bij de reanimatie van een persoon met een hartstilstand.

Later op de dag werd in een tuin aan de Peeldijk een tweede AED gevonden. Die is weggehaald bij “taxi Hompes”. Gelukkig is deze nog wel bruikbaar en hangt weer op zijn plek.

In Dorplein zijn totaal vijf AED’s beschikbaar. De andere drie hangen op een binnenlocatie. Bij de Cantine, bij voetbalclub Rood/wit ’67 (alleen beschikbaar tijdens openingstijden) en bij Nyrstar.

Getuigen hebben in de middag een “verdachte” groep jongeren gezien. Of deze groep ook de daders van de vernieling is, is onduidelijk.

Stichting AED Cranendonck doet aangifte bij de politie. Zij roepen getuigen op zich te melden bij de politie. Telefoonnummer 0900-8844.

Foto: Een van de gevonden AED’s

Foto’s: © W. Cremers en J. Roosen

Comments on: "AED Budel-Dorplein vernield" (1)

  1. […] vrijdag 14 januari is door een bewoner van Budel-Dorplein een AED gevonden, zo meldt de website Dorpleinuniek.nl. Bij controle bleek deze te zijn verdwenen op de AED-plek aan de hoek Stationsweg en de St. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud