De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen op 12 november 2021 heeft de organisatie besloten dat het Eynder Pieck Festeyn op 11 en 12 december niet door kan gaan. Het wordt wederom een jaar uitgesteld en de tweede editie vindt in 2022 weer half december plaats.

 De Dorpsraad Eind heeft samen met Openluchtmuseum Eynderhoof en vijf verenigingen besloten om het kerstevent een jaar te verplaatsen. Het is niet verantwoord voor vrijwilligers en bezoekers om in grote getalen bijeen te komen. Niet alleen om gezondheidsredenen en maatschappelijke aspecten, ook vanwege andere coronaregels die nu gelden is het niet mogelijk om een event te organiseren dat net zo succesvol is als de eerste editie in 2019.

In 2022 hopelijk tweede editie
Volgend jaar wordt er hopelijk een vervolg gegeven aan deze unieke samenwerking. Hoe dat precies vorm krijgt, wordt volgend jaar bekendgemaakt. Tijdens het Eynder Pieck Festeyn wordt het Openluchtmuseum Eynderhoof omgetoverd tot een kerstdorp uit de tijd van Anton Pieck met kerstkramen, vele oude ambachten, muzikanten, koren, straatartiesten en figuranten die het publiek vermaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud