De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Het zal inmiddels wel duidelijk zijn dat na het optreden van een hartstilstand de hulpverlening zo snel mogelijk op gang moet komen om te kunnen slagen. Hoe sneller een AED apparaat ingezet kan worden hoe groter de kans op herstel van de getroffene.

Daarvoor zijn mensen nodig die in de buurt van de betreffende persoon wonen en geregistreerd zijn bij HARTSLAG NU.
Hartslag.nu is een systeem dat gekoppeld is aan de meldkamer van de ambulancedienst.

Als daar een melding binnenkomt en de informatie doet denken aan een hartstilstand, worden direct de geregistreerde personen uit de directe omgeving van de patiënt opgeroepen via een (mobiel) SMS bericht.

Die personen gaan zo snel mogelijk een AED apparaat ophalen en vervolgens naar het vermelde adres en starten de DEFIBRILLATIE. Dat kan dus binnen een paar minuten na de telefonische melding via telefoonnummer 112. Het is van GROOT belang dat deze telefonische melding zo snel mogelijk geschiedt! Het klinkt voor de leek misschien een beetje ingewikkeld maar voor de ervaren hulpverlener, gesneden koek.

Wilt u die ervaring ook opdoen: volg een cursus (kijk op website).

Er zijn te weinig geregistreerde personen die bereid zijn om mee te doen aan deze vorm van hulpverlening.

Daarom willen wij als “Stichting AED-Cranendonck” een oproep doen aan alle ingezetenen van de gemeente Cranendonck. Bent u EHBO-er of heeft u een (o.a. BHV) certificaat om te defibrilleren, meldt u zich dan aan bij HARTSLAG NU.

Hoe doet u dat?

HartslagNu:

  • Log in op “Hartslag Nu”
  • Klik op “Ik word burgerhulpverlener”
  • Vul de vragenlijst in klik op verzenden.

Onze dank voor uw levensreddende betrokkenheid.

AED Cranendonck

Voor vragen kan men terecht bij Jac Duis, e-mail jacduis@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud