De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

De Gemeente Cranendonck heeft de ambitie om in 2050 energieneutraal te zijn. Het toevoegen van zonneparken is één van de maatregelen die substantieel gaan bijdragen aan het behalen van deze ambitie.

Nyrstar Budel zette al grote stappen op het gebied van duurzaamheid. Zo is Nyrstar partner in het zonnepark dat naast de fabriek is gelegen: met 154.000 zonnepanelen één van de grootste van Nederland. Dit park draagt bij aan 600.000 ton minder CO2-emissie en levert met zijn 44 MWp capaciteit elektriciteit voor maar liefst 12.500 huishoudens.

Statkraft heeft van Nyrstar Budel de opdracht gekregen om plannen te maken voor de ontwikkeling van een uitbreiding van het huidige zonnepark. Er zijn reeds één-op-één gesprekken gevoerd met de meeste directe omwonenden, stakeholders uit de omgeving en er heeft een eerste digitale informatieavond plaatsgevonden.

Op donderdagavond 23 september 2021 van 19.30 – 21.00 u. wordt er een tweede digitale informatieavond georganiseerd voor de inwoners van Budel-Dorplein waar het ontwerp, de planning en de mogelijkheden voor financiële participatie besproken wordt. U kunt zich aanmelden voor deze informatieavond op www.statkraft.nl/nyrstar. U ontvangt uiterlijk een dag van te voren een e-mail met de weblink naar de informatieavond.

Bron: Statkraft
Foto: ©Jack Roosen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud