De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Zet ‘m op 60!

Coöperatie Cranendonck start lokale campagne ‘Zet ‘m op 60!’

Lokale energiecoöperatie in actie om huishoudens simpel energie en geld te laten besparen.

Cranendonck, 23 februari 2021.

De energie Coöperatie Cranendonck adopteert de actie van Urgenda om bewoners te vragen hun cv-ketel op 60 graden te zetten. De meeste cv-ketels staan standaard veel te heet ingesteld. Door de temperatuur van het verwarmingswater naar 60 graden terug te brengen, werkt je ketel efficiënter. Zo bespaar je veel gas en daarmee energie en geld. Dat kan oplopen tot wel 60 euro per jaar. Coöperatie Cranendonck is een van de 60 energiecoöperaties die meedoen met deze landelijke actie. Huishoudens die hun ketel lager zetten kunnen ook nog duurzame prijzen winnen.

Energiecoöperatie: lokale duurzame energie zonder winstoogmerk

Coöperatie Cranendonck is een van de ruim 200 energiecoöperaties in Nederland. Deze lokale initiatieven wekken duurzame energie op zonder winstoogmerk en stimuleren en ondersteunen bewoners bij het duurzamer maken van bijvoorbeeld de woning. Coöperatie Cranendonck is voor de helft eigenaar van twee voorgenomen zonneparken in de gemeente Cranendonck.

Cv-ketel op 60 graden: efficiënter gebruik, effectieve besparing.

Een cv-ketel staat vanuit de fabriek standaard afgesteld op 85 graden, veel heter dan voor de meeste huizen nodig is. Met een simpele handeling is de temperatuur van het verwarmingswater (dus niet het warme douche- of kraanwater!) makkelijk naar 60 graden te brengen. Op de website www.zetmop60.nl staan gratis korte en simpele instructiefilmpjes voor alle gangbare cv-ketels.

“Meestal is het niet meer dan een simpele draai aan de knop, waarmee je al gauw tientjes per jaar bespaart. Bovendien wordt je woning energiezuiniger, terwijl je comfort en warmte gelijk blijven. Een kleine moeite om iets goeds te doen voor het klimaat,”

Campagne
Voor de campagne Zet ‘m op 60! werkt Coöperatie Cranendonck  samen met Urgenda. Doel van de campagne is de uitstoot van CO2 zoveel mogelijk terug te dringen. De campagne wordt onderschreven door vrijwel alle fabrikanten van cv-ketels. Zie campagnesite www.zetmop60.nl.

Huishoudens die meedoen aan de actie, maken kans op duurzame prijzen; als hoofdprijs betaalt Urgenda een jaar lang de energierekening. Doet een huishouden via de energiecoöperatie mee aan de actie, dan maakt de energiecoöperatie zelf ook nog kans op 2.500 euro.

Tag Cloud