De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Wensboom in Budel-Dorplein


Foto: Jack Roosen

In Budel-Dorplein aan de Prinses Irenestraat staat sinds begin deze week een wensboom.
In de boom, die vol zit met buisjes, kunnen tekeningen, wensen, opbeurende teksten, steunwensen of noem maar op gestopt worden.

De boom is een initiatief van de WMO commissie van Buurtplatform Dorplein Uniek in samenwerking met de Sociaal makelaar.
Zij noemen het een “compliment, groet, droom of troostboom”. “2020, een onwerkelijk jaar. Bij elkaar komen kan moeilijk zijn in deze tijd. Sommigen verloren dierbaren. Dan willen we toch, zeker in deze tijd, elkaar troost en steun bieden. Een hart onder de riem steken, elkaar opbeuren of gewoon wat lieve woorden tegen elkaar zeggen”, aldus Gerdie van Deurzen van de WMO commissie.
“Dit is zowat de enige manier om samen-apart iets te organiseren in de buitenlucht.”

De initiatiefnemers hopen dat alle inwoners, klein en groot, de boom vullen met (waterbestendige) kaartjes of plastic kerstballen met een warme groet. “Vanuit de samenhorigheid tuigen we dit jaar dus samen de kerstboom op, voor het dorp, op veilige afstand in de buitenlucht. Op afstand toch een beetje bij elkaar.”

De leukste, mooiste, vrolijkste tekeningen en berichtjes worden verzameld en indien mogelijk geplaatst op www.dorpleinuniek.nl en/of in dorpsblad “Ons Dorplein”.

Wie voor de toekomst dromen of ideeën heeft voor Dorplein kan dit laten weten via de WMO commissie van Dorpleinuniek (via Gerdie van Deurzen gerdievandeurzen@hotmail.com , onder telefoonnummer 0495-630393 of via sociaal makelaar Mariette sociaalmakelaar@cranendonck.nl, onder telefoonnummer 06 8266 2179).

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud