De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Archieffoto: © J. Roosen

Veel carnavalsverenigingen hebben recent moeten beslissen of ze hun activiteiten voor komend seizoen door kunnen laten gaan. Ook KS de Heiknuuters uit Budel-Dorplein staat nu nu voor deze keuze.

Na overleg met alle zusterverenigingen uit Cranendonck, Sterksel en Leende, is gezamenlijk besloten om dit jaar in ieder geval geen grote Prinsenparen te kiezen. Aanvullend is door KS de Heiknuuters besloten om alle reguliere activiteiten af te gelasten i.v.m. conflicten met de corona-maatregelen die van toepassing zijn.

KS de Heiknuuters zal nu intern gaan bekijken of er activiteiten op een andere manier vorm kunnen krijgen. Bijvoorbeeld door met alternatieve activiteiten nieuwe invulling te geven aan het carnavalsfeest en tegelijkertijd toch corona-proef te zijn.

Voor de bezoekers van de activiteiten van de Heiknuuters betekent het dat de carnavalsagenda er dit jaar heel anders uit komt te zien dan voorheen. Hóe precies, ofwel welke activiteiten wanneer plaatsvinden, daarvan worden de carnavalsvierders op de hoogte gehouden via de media.

Zeker is dat de Prinsbekendmaking medio november niet doorgaat, de Bonte avond, het dikke D bal, de optocht, de kindermiddag en het Goud van Oud bal niet doorgaan.

Voor de kinderen van groep 6 t/m 8 betekent het dat er dit jaar geen Jeugdraad van 11 samengesteld gaat worden, hoe jammer de Heiknuuters dit ook vinden! Ook de bekendmaking van een Jeugdprinsenpaar gaat dan niet door.

Voor de optochtdeelnemers betekent het, dat er op zondag 14 februari 2021 géén Grote Optocht door de straten van Budel-Dorplein zal trekken, en dat zij hun ideeën moeten ‘opsparen’ voor het seizoen 2021-2022.

De Heiknuuters steken nu in op wat nog wel mogelijk is op carnavalsgebied.

Bron: Bestuur KS de Heiknuuters

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud