De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Er komt toch geen verhoging van 50% voor het ledigen van de grijze bak (240 liter). De gemeente Cranendonck wilde dit bedrag aanpassen van €16,00 naar €24,00.
(Voor een 140 liter bak zou dit van €11,00 naar €14,00 gaan).

De verhoging was onderdeel van een pilot waarbij een tariefzak wordt ingevoerd voor het restafval. De zak die gekocht kan worden voor €2,50 wordt de tegenhanger van de grijze container die geledigd wordt voor €24,00 per lediging. Op die manier hoopt de gemeente op betere scheiding en dus minder restafval.

De proef zou per 1 juli 2020 ingaan. Maar vanwege de coronacrisis verschuift de gemeente de pilot naar een latere datum in het jaar.

Omdat de tariefzak wordt uitgesteld betalen de bewoners teveel voor het ledigen van de grijze container. Patrick Beerten (ELAN) stelde hier vragen over. Hij vindt het oneerlijk omdat er geen kosten gemaakt worden voor de zakken.
Aanvankelijk gaf de gemeente aan dat deze verhoging niet terug gedraaid kon worden.
Wethouder Kuppens heeft de juristen van de gemeente nog eens laten kijken naar de zaak. Nu blijkt dat het oude tarief toch aangehouden kan worden. Dit omdat het “in het voordeel van de burger is” aldus wethouder Kuppens.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud