De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Foto: J. Roosen

In de commissie vergadering voor de raad van de gemeente Cranendonck, van dinsdag 12 mei jl., kwam men er nog niet uit. Mag de haven uitbreiden met drie overslaghallen of niet?

Hoewel het agendapunt doelde op wel of niet afgeven van geen bezwaar voor de bouw van nog eens drie hallen, naast de al bestaande hallen, wilden de meeste fracties eerst weten hoe het er voor staat met de handhaving. De eigenaar is namelijk al bezig geweest met bouwen. Dit feit kon in de commissievergadering, die vanwege het Coronavirus online was, rekenen op opmerkingen als “het verdient niet de schoonheidsprijs” tot getuigen van “geen fatsoen”.

Burgemeester van Kessel gaf desgevraagd aan dat er geconstateerd is dat er inderdaad gebouwd werd en dat de bouw is stilgelegd onder oplegging van een dwangsom.

Het agendapunt zal niet als hamerstuk terug komen in de raadsvergadering maar als bespreekstuk. De meerderheid wil het voorstel niet zomaar aannemen.

Elan, in de persoon van Carry van Rooy, heeft al aangegeven tegen te gaan stemmen omdat er o.a. niets geregeld is voor het vrachtverkeer dat volgens hen zijn weg zal vinden door Dorplein via de Fabriekstraat naar de A2. Paul Coenegracht (CDA) heeft wel vertrouwen dat het vrachtverkeer, maximaal 60 vrachtbewegingen in containervorm, netjes over de Kempenweg (langs het kanaal) via Weert de A2 opzoekt. Volgens Cranendonck Actief! mag het gedrag van de ondernemer niet onbesproken blijven.

De raadsvergadering mag op 26 mei 2020 beslissen of er legaal gebouwd mag gaan worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud