De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

OUD EN NIEUW IN DORPLEIN


Foto: © J. Roosen

“In Dorplein is nooit wat te doen”. Deze opmerking hoor je geregeld. Was zondag 25 november dan een grote uitzondering? ’s Morgens was in de Schakel een heel goed verzorgde informatie bijeenkomst voor de nieuwe bewoners van Dorplein. ’s Middags was de maandelijkse rondleiding met vrije inloop door het oude dorp. En in de Cantine was een concert van gemengd koor de Volharding uit Valkenswaard. Zeg nou maar eens dat er niks te doen was.

Buurtbeheer Dorplein Uniek had alle nieuwe bewoners van Dorplein uitgenodigd naar de Schakel te komen. Een twintigtal had hieraan gehoor gegeven. Ze werden ontvangen met koffie en iets lekkers. Er werd een heel interessante presentatie gegeven over allerlei belangrijke zaken die in Dorplein spelen. Zo kwamen aan bod het oude dorp, een stukje historie, de huidige stand van zaken. Ook de toekomst werd niet vergeten. De aanwezigen werden bijgepraat over de plannen met Metalot, het havengebied en niet te vergeten met het vliegveld. Wat dit te betekenen heeft voor de leefbaarheid van Dorplein kwam ook uitvoerig ter sprake. Dat Dorplein een steeds  belangrijkere functie krijgt op het terrein van tourisme en recreatie werd duidelijk over het voetlicht gebracht.Tijdens de vragenronde werd nog eens nadrukkelijk gevraagd hoe het zat met de nieuwe Schakel. Komt hij er nu wel of niet. En wanneer zal hij er dan komen. En wat is de rol van de Cantine in dit hele gebeuren? Heel belangrijke vragen met betrekking tot de leefbaarheid van Dorplein. De bijeenkomst werd besloten met een rondleiding door het historische dorp, onder leiding van een van de cicerones ( gidsen ).

Je hebt het hierboven ook al kunnen lezen. Elke laatste zondag van de maand wordt er een rondleiding gegeven door het historische dorp. Zoveel moois is zeker een bezoek waard. De cicerones, gidsen, van Dorplein willen daar heel graag bij helpen. Daarom is er een vrije inloop georganiseerd, elke laatste zondag van de maand. Deze maand is dat 30 december. ‘s Middags om twee uur staan de gidsen klaar om de rondleiding te doen. Je hoeft niet vooraf in te schrijven, je komt gewoon om 2 uur naar gemeenschapshuis de Schakel, St.Barbaraweg 1, Budel-Dorplein, telefoon 0495-518603. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en gaat over goed begaanbare wegen. Weer of geen weer het gaat altijd door. De kosten zijn 2 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Je kunt ter plekke betalen aan de gids of de coördinator.

Naast de vrije inloop kun je ook alle dagen van de week als groep rondgeleid worden. B.v. als je een familiedag hebt of een uitstapje met de vereniging of de buurt. Voor alle informatie kun je contact opnemen met de coördinator Wim Cremers, telefoon: 0495-492598 / 0622961675

e-mail: w.cremers@chello.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud