De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

“Ik heb de schoonheid gevonden. De schoonheid in de verbondenheid tussen mens en industrie, mens en natuur, industrie en natuur”. ( Angeline Maas: La Place Dor )

Heel veel bezoekers hebben dit ook zo ervaren en gevoeld. Honderden mensen zijn rondgeleid door Dorplein en zijn enthousiast naar huis gegaan om te vertellen over de Cantine, het Prisonneke, de carré Mulhousien woningen. Velen van hen komen zeker nog eens terug met familie, buurt of vereniging  om ook hen te laten genieten van een onvergetelijke wandeling door Dorplein.

De  gidsen die de rondleidingen verzorgen staan weer te popelen om met jullie die schoonheid van Dorplein te beleven. De laatste zondag van deze maand, 28 januari 2018, gaan ze weer van start bij gemeenschapshuis de Schakel/Kempenbroek , St. Barbaraweg 1, Budel-Dorplein, telefoon: 0495-518603. Ze vertrekken alleen om 2 uur ’s middags omdat het nog winterseizoen is. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur en gaat over goed begaanbare wegen. Vooraf inschrijven is niet nodig, je zorgt dat je er op tijd bent en weer of geen weer, de wandeling gaat altijd door. De kosten zijn 2 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Ter plekke te betalen aan de gids of de coördinator.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Wim Cremers, St.Servaasstraat 30, 6024 BV Budel-Dorplein
Tel: 0495-492598 / 0622961675
e-mail: w.cremers@chello.nl

Je kunt altijd los van deze laatste zondag van de maand met een groep rondgeleid worden. Er zijn allerlei arrangementen mogelijk. Van beginnen met  een kop koffie en een stuk  vlaai en vervolgens een rondleiding, tot een volledig verzorgde ochtend of middag compleet met lunch en na borrelen of diner.

Voor meer informatie kun je bellen met Rob Ploum, telefoon:0622215106 of met de Schakel, telefoon: 0495-518603.


Foto: © J. Roosen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud