De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Slagbomen vaker dicht


Foto: ©J.Roosen

door J. Roosen
Op het spoorwegtraject Hamont-Budel-Weert zullen binnen afzienbare tijd personentreinen gaan rijden. De slagbomen, hier bij de overweg aan de Fabriekstraat, zullen dan vaker gesloten zijn. Het spoorvak wordt geëlektrificeerd.

Het nieuw te vormen kabinet gaat hier geld voor vrijmaken. De Belgische overheden hadden al gelden vrijgemaakt. De provincie Limburg en de gemeente Weert hebben ook reeds een zak geld klaar staan.

Wethouder Frans van Eersel van de gemeente Weert is blij met dit resultaat, geeft hij aan in een reactie aan dorpleinuniek.nl.
“Eindelijk, het is gelukt” was zijn eerste reactie. Na 4,5 jaar wethouderschap in Weert is dit wel “een van de mooiste resultaten wat mij betreft” aldus van Eersel. Het was een lange weg om eerst in Weert geld in de begroting te krijgen, toen bij de provincie Limburg. Vervolgens aan de Belgische kant veel Lobbywerk met een belangrijke rol voor en van burgemeester Schuurmans van Hamont. “Hij heeft in België echt fantastisch werk geleverd”. Toen dit allemaal geregeld was moesten de eindjes nog aan elkaar geknoopt worden door de Nederlandse regering. Na veel gesprekken met Kamerleden is het gelukt dit expliciet in het regeerakkoord te krijgen. Daar staat het nu vast in verankerd.

Nu is het in feite nog werken aan in -en uitvoering. Met alle procedures en vergunningen gaat er nog wel wat tijd overheen. In België moet spoorverbinding Mol-Hamont nog geëlektrificeerd worden en dat moet voor 2020. Frans van Eersel zou heel tevreden zijn als dat als richtdatum aangehouden kan worden.
Het is nu aan de Gemeente Cranendonck om te kijken of de trein nog een stop kan gaan maken in Budel-Schoot. Desgewenst wil hij daar in mee denken.

 

Het regeerakkoord vind je hier! (Zie blz.40)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud