De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Vergadering Dorpleinuniek

Op maandag 16 oktober 2017 om 20:00 uur vergadert Dorpsplatform Dorplein Uniek in de Schakel.
Alle inwoners van Dorplein zijn van harte welkom bij deze vergadering.

Streven is om Dorplein Uniek nog meer transparant en toegankelijk te maken.
We zijn er voor de bewoners van Dorplein. Dit zal in de vergaderingen tot uiting komen: iedereen mag mee discussiëren. Hiervoor wordt in de agenda plaats gemaakt.
We zullen in deze vergadering hier nadere afspraken voor de toekomst over moeten maken op basis van de voorstellen die zijn gedaan door één van de platformleden en de reactie van het bestuur hierop.

Door het vertrek van onze secretaris, Wim Cremers  moeten we afspraken maken over het overnemen van de taken die hij ook naast het secretariaat vervulde.
Wij betreuren zijn vertrek uit het platform, maar zijn hem zeer erkentelijk voor het vele werk.

We zullen ons ook moeten beraden over onze rol in zeer complexe en soms ook majeure thema’s waar Dorplein mee te maken heeft/krijgt. Wellicht kunnen we hierover tijdens de vergadering afspraken maken.

Op de agenda staan ook o.a. DIC/Metalot, Het woonproject, De Schakel.

  • Het bestemmingsplan DIC is vastgesteld in de laatste raadsvergadering, maar dat betekent voor ons niet dat de vlag uit kan. In onze optiek zijn de lusten en lasten niet in balans.

Toch is in de laatste platformvergadering het besluit genomen om onze energie te steken in de uitvoering van de plannen en niet in beroep te gaan  bij de Raad van State. Hoe gaan we dit aanpakken?

  • Wonen in Dorplein staat al sinds het IDOP hoog op de agenda van de inwoners van Dorplein.

Het besluit is genomen in overleg met de gemeente om de platformvergadering van 15 november a.s. geheel  te wijden aan wonen in Dorplein. De uitnodiging wordt binnenkort huis-aan-huis verspreid

  • Hoe is het met de nieuwbouw van de Schakel. Hoe gaat de Schakel eruit zien en wanneer gaat de bouw starten. Vanuit de commissie zullen we hierover geïnformeerd worden.

Kortom veel onderwerpen waar we de inwoners van Dorplein  ook graag bij betrekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud