De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Meestal zijn het de artiesten in het Cantinetheater in Budel-Dorplein die het publiek verrassen met hun zang, dans of act. Op vrijdag 26 april 2024 was het de hoofdrolspeler die door het publiek én Burgemeester Roland van Kessel van de gemeente Cranendonck verrast werd.

Jac werd door het bestuur en andere vrijwilligers van het theater naar de Cantine gelokt omdat er een interview afgenomen zou worden. Als bestuurslid van het Cantinetheater, waarvan hij de gang van zaken op de voet volgt, gaf hij ’s morgens wel aan dat hij het vreemd vond dat er zoveel vlaai ingeslagen moest worden voor een interview. Verder was hij totaal verrast. “Ik wist er niks van” vertelde hij nadat de burgemeester hem had toegesproken en het lintje had opgespeld.

Jac Duis werd gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Hij kreeg de onderscheiding voor zijn vele vrijwilligersactiviteiten.

Naast het bestuurslidmaatschap van het Cantinetheater, waar hij toezicht houdt op de restauratiewerkzaamheden, heeft hij een minimuseum opgericht over het cultureel erfgoed van de “oude zink”. Verder is hij vrijwilliger bij het Weerter Mannenkoor waar hij lid is van de muziekcommissie. Jac is lid van de werkgroep historie KZM als o.a. fotograaf en lid van de redactiecommissie. Hij doet er historisch onderzoek en onderhoudt de website.

Jac is voorzitter én penningmeester van stichting AED Cranendonck waar hij vanaf de oprichting betrokken is. Jarenlang was hij bestuurslid en vrijwilliger van de werkgroep woord- en communiediensten van de St. Jozefkerk in Budel-Dorplein. Bij de parochie was hij betrokken tot en met de verkoop van de kerk. Als jurylid beoordeeld hij de optochtdeelnemers in de carnavalsoptocht van de Heiknuuters in Budel-Dorplein.

Ook staat Jac voor mensen klaar die informatie zoeken over het oude Dorplein en de zinkfabriek.
Jarenlang was hij “verbandmeester” (hoofd EHBO) op de zinkfabriek, bedrijfsfotograaf alsmede hulpsinterklaas in het dorp.

Bovenstaande lijst laat wel zien dat zijn onderscheiding verdiend is.

Foto’s © Jack Roosen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud