De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Een groep bewoners van Budel-Dorplein is een petitie gestart voor het behoud van de Sint Andreasschool in Budel-Dorplein.

Dit als reactie op het bericht vanuit de gemeente waarin staat dat de kinderen van de Sint Andreasschool komend schooljaar naar Budel -Schoot moeten.
“Wij, een groep van betrokken en bezorgde ouders, zien dat onderwijs, leefbaarheid en het verenigingsleven in gevaar komt. Dankzij de inzet van onze leraren wordt momenteel goed onderwijs geleverd en is er een fijne en veilige sfeer in kleinschalig onderwijs, die wij graag behouden.”, aldus de initiatiefnemers.

Klik op onderstaande link om de petitie te tekenen.

Buurtplatform Dorplein Uniek steunt de actie.

 

Comments on: "Petitie voor behoud Sint Andreasschool" (15)

 1. Iedere kern behoort een eigen school te hebben. Zeker ook voor de leefbaarheid van verenigingen, we hebben al bijna niets meer, en nu ook nog de school, schandalig!!!

 2. Dirk van Asten said:

  Er moet er eerst een duidelijk perspectief komen voor alle kinderen en kernen.

 3. Betsie Kemmerling said:

  School moet blijven voor deze kern,

 4. Frank Rademakers said:

  Vernieuwing en schaalvergroting is lang niet altijd een verbetering. Een nieuwe school bouwen EXACT in het midden tussen twee dorpskernen in, met als argument dat ‘Dorplein’ niet naar ‘Schoot’ wil en ‘Schoot’ niet naar ‘Dorplein’, al helemaal niet! Bovendien, kapitaal vernietiging omdat het mooie schoolgebouw Sint Andreas, niet eens afgeschreven is.

 5. Wij hopen van harte dat de Andreasschool blijft bestaan
  onze school is in betere staat
  als in Budel-Schoot. Jullie maken ook ons prachtig dorp
  Budel-Dorplein KAPOT
  Dus mooi laten staan en de kinderen mooi naar de Andreas laten gaan ook naar de grote vakantie .in Budel-Schoot is er veel te veel herrie bij die huizen
  Groetjes .

 6. Astrid Hoomans said:

  Haal niet nóg meer uit Dorplein weg!

 7. Peter Hoomans said:

  School is n essentieel onderdeel van de kern, laat dit bestaan en haal niet alles uit Dorplein weg.We hebben al zo weinig!

 8. Laat de mooi school in Budel Dorplein aub bestaan. Ons Dorp xo mooi en uniek.
  Laat Dorplein ook iets behouden

 9. Generaties Dorpleiners hebben op de St. Andreas school gezeten. Hoe mooi zou het zijn als dat voort kon blijven bestaan?! Waarom alles veranderen, sluiten of afbreken. Wat blijft er op den duur nog over van ons mooie dorpje…
  Onze school moet blijven!

 10. Ik stem omdat ik vind dat deze school behouden moet blijven voor de kinderen in dorplein. We hebben hier al zo weinig en willen ze dat kleine beetje voor onze kinderen ook nog weghalen, dat moet niet kunnen. Dus we stemmen volmondig, ja de school moet blijven.

 11. Ik vind dat de school behouden moet blijven omdat de leefbaarheid van Budel -Dorplein steeds minder word, als onze kinderen daar niet meer naar school kunnen.

 12. broer mosselman said:

  bezuinigen is ooit nodig maar blijf van de school af !!!

 13. School moet worden behouden!!! Ideale omgeving ook voor de kinderen

 14. Jos weijers said:

  De schoolse moet open blijven. Het kleinschalige heeft juist veel voordelen voor de kinderen

 15. John van de Put said:

  Waarom zoals altijd weer alles uit Dorplein weghalen? Wij hebben ook recht op een leefbaar dorp met alle randvoorwaarden die daar bij horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud