De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Op 17 en 18 december a.s. staat Nederweert-Eind weer klaar voor een volgende editie van het Eynder Pieck Festeyn.

Na een geslaagde eerste editie van het evenement in 2019 vindt eindelijk in het weekend van zaterdag 17 en zondag 18 december 2022 de tweede editie plaats van dit unieke winterse kerstevenement. Anton Pieck krijgt met zijn oudhollandse taferelen weer een prominente rol tijdens dit sfeervolle kerstevenement in Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind.

Terwijl iedereen weer kan genieten van een bijzonder gevarieerde kerstsfeer in de prachtige omgeving van openluchtmuseum Eynderhoof, waar meer dan 20 ambachten gedemonstreerd worden, is er ook gedacht aan de taferelen van Anton Pieck en diverse voorstellingen. Naast het “even terug in de tijd” is er tevens aandacht voor de bezoekers die even willen struinen langs sfeervolle kerstkramen of er even lekker op uit willen onder het genot van een winters hapje en drankje. Loop rond door het kerstdorp, geniet van het straattheater en de spectaculaire vuurshow van Pyromancer terwijl prachtig gezongen kerstliederen over de straat klinken en ontmoet de figuranten die zo uit een prent van Anton Pieck lijken te zijn gestapt.

Voor de jeugd zijn er ook weer enkele nieuwe attracties zoals een prachtige voorstelling in het Marionetten Theater en een ritje op de unieke paardjesmolen. Ook kunnen ze terug in de tijd in het ‘Eynder Pieck-schooltje’ waar ze hun creativiteit kunnen tonen.

Activiteiten zoals het uitoefenen van de ambachten, optredens en de kerstmarkt vinden zowel binnen als (overdekt) buiten plaats. Het Eynder Pieck Festeyn is dus een uniek kerstevenement voor iedereen!


Foto: Els Teeuwen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud