De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Er worden gratis energie-experts ingezet voor huishoudens van Cranendonck. Op 19 november 2022 is er een bijeenkomst in De Borgh in Budel om ‘samen de winter door te komen’.

9 november 2022, Cranendonck,

Sinds de energiecrisis hebben huishoudens steeds meer moeite met het betalen van hun energierekening, ook in Cranendonck. Het aantal inwoners dat hiermee te maken heeft loopt alleen maar verder op. Om huishoudens aankomende winter te ondersteunen om grip te krijgen op hun energierekening wordt een openbare bijeenkomst georganiseerd ‘Samen de winter door’. Belangstellenden kunnen hier advies inwinnen van energie-experts, om zo meer inzicht te krijgen hoe zij hun energiesituatie kunnen verbeteren. Met tips, uitleg en een gratis informatiepakket kunnen bezoekers vervolgens hun eigen energierekening verlagen. Vervolgens kunnen zij op een makkelijke manier deze informatie doorgeven aan buren, vrienden, kennissen en familie en zo ook hen eenvoudig verder helpen. De bijeenkomst is een initiatief van alle energiecoöperaties door heel Nederland. Zij hebben geen winstoogmerk en geven puur vanuit een maatschappelijk belang onafhankelijk advies.

De bijeenkomst vindt plaats op 19 november in De Borgh in Budel. Mensen zijn welkom vanaf 12.30 uur. Aanmelden is niet nodig. Via www.samendewinterdoor.nu kan men zien waar zij terecht kunnen.

Rudy Snel, voorzitter van de Energie Coöperatie Cranendonck: ‘Er zijn steeds meer mensen die hun energierekening nauwelijks kunnen betalen of een steeds groter gedeelte van hun inkomen hieraan zien opgaan. De tijd dringt want de wintermaanden komen eraan. De overheid helpt, maar dat is voor veel mensen helaas niet genoeg. Ze weten niet waar ze moeten beginnen met het treffen van energiebesparende maatregelen en welke tips betrouwbaar en de moeite waard zijn. We moeten elkaar dus helpen, want we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Deze bijeenkomst is bedoeld om mensen laagdrempelig op weg te helpen.’

Bijeenkomst ‘Samen de winter door’:

Wanneer: zaterdag 19 november 2022

Waar: Multifunctioneel centrum De Borgh in Budel; Dr. Ant. Mathijsenstraat 15

6021 CK Budel
Tijd: 13:00 – 15:00 uur. Inloop vanaf 12.30 uur

Aanmelden: niet nodig. Op www.samendewinterdoor.nu kun je de locaties vinden

Voor wie: iedereen die benieuwd is hoe je energie kunt besparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud