De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Patrick Gerits afkomstig uit Budel-Dorplein heeft een boek geschreven voor jongeren tussen de tien en dertien jaar. In het boek, “De terugkeer naar de Betoverde Vallei”, dat vrijdag 3 december jl. uitkwam, loopt niet alles, zoals in de meeste kinderboeken wel het geval is, goed af.


Foto: ©Jack Roosen

Geschiedenismeester

De getogen Dorpleiner begon “lang geleden” zoals hij zelf zegt de “opleiding tot meester” aan de PABO (Pedagogische Academie voor het Basisonderwijs). Zijn stage deed hij op de St. Andreasschool in Budel-Dorplein en de Schatkist in Budel.
Tegenwoordig geeft Patrick geschiedenisles op het voortgezet onderwijs in Weert, en sinds kort is hij dus ook auteur.
In Cranendonck werd Patrick bekend met de dinnershows in Partcentrum Proost in Budel en als presentator van de maandelijkse pub quiz avonden in de Bonte Os.

Karel Knaap
In groep vier werd er veel voorgelezen. Patrick ervaarde dat hij het veel leuker vond om zelfverzonnen verhalen te vertellen aan de leerlingen. Deze verhalen moesten volgens hem vol fantasie en magie zitten, zodat leerlingen hier heerlijk in konden wegdromen. Hij merkte dat leerlingen hier zo enthousiast over waren dat hij de verhalen is gaan bundelen. Het werden verhalen die hij vroeger als kind graag had gelezen. “Hieruit werd de hoofdpersoon Karel Knaap geboren”, aldus Gerits. In het boek over Karel en Cas is dan ook de geschiedenis diep verweven met de magie en fantasie. “Jongeren mogen gerust ervaren dat niet alle verhalen een happy end hebben”.

Samenvatting boek
Karel en zijn tweelingbroer Cas lijken twee gewone middelbare scholieren met alle problemen die je op school kunt tegenkomen, zoals huiswerk, toetsen en vervelende docenten zoals Mevrouw Van Heineveld van Knackerbrodige Alpenmilk van dem Volle Melk.
Maar ze hebben een geheim. Een tijd geleden hebben ze een groot avontuur beleefd op een plek waar niemand van weet: de Betoverde Vallei.
Het begon toen de tweeling op slinkse wijze door de gemene Kawajagers, de half mens half stier wezens, teruggehaald werden.
Dit is pas één van de vele obstakels die de beide broers moeten overwinnen. Ondertussen lijkt iets boosaardigs met een enorme toverkracht steeds meer kracht te krijgen.
Kunnen Karel en Cas met behulp van hun Knapzakken dit avontuur tot een goed einde brengen?

Het boek “Karel Knaap – De terugkeer naar de Betoverde Vallei” valt onder het genre jeugdboeken, telt 256 pagina’s, kost €21,99 en is te bestellen via www.boekscout.nl.

Een tipje van de sluier uit het boek van Patrick Gerits
Er scheurde een zwarte koets langs Wartje, Cas en Karel. De koets stopte en de twee zwarte paarden hijgden. Op de koets zat een man in een zwart kostuum met een zwarte monnikskap op. Voordat de drie in de gaten hadden wat er nu gebeurde, werden ze vastgepakt door Mengel en Bengel. De twee boeven hadden versterking gehaald en hadden hen gevonden.
“Laat ons los,” zei Karel.
“O nee,” zei Bengel, die Wartje vast had, Cas al in de koets gooide en daarna Wartje erbij gooide. Hij ging toen Mengel helpen met Karel.
Hij pakte nu de benen van Karel vast en met zijn tweeën gooiden ze Karel in de koets, met de woorden: “één, twee, drie, in diefsnaam!”
De twee boeven sloten de deur. Karel keek door het kleine raampje, dit ging allemaal wel erg snel! Wartje ging op de bank staan en keek ook door het raampje. Dit was de tweede keer voor Cas dat hij door deze twee schurken werd ontvoerd. Het werd er niet leuker op! Hij ging zitten en wreef over zijn kin. Hij maakte zo een smak in de koets, als hij het gevoel had dat hij bloedde. Gelukkig was dat niet zo.
“Wat gaan jullie met ons doen?” schreeuwde Karel.
“We brengen jullie naar de Zwarte Toren,” zei Bengel.
De twee boeven gingen naast de koetsier zitten. Deze trok aan de teugels en de zwarte paarden begonnen te lopen.
Karel keek Wartje en Cas aan.
“Zo komen we er ook,” zei hij toen.
Wartje knikte, maar was ongelooflijk bang.
Cas liet een lachje zien als een boer met kiespijn.
Na even gereden te hebben, trok de koetsier ineens fanatiek aan de touwen van de paarden om de koets tot stilstand te brengen.
“Wat is hier aan de hand?” zei Karel en keek uit het raampje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud