De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Een deel van Cranendonck, vooral in de kernen Budel en Maarheeze, maakt zich zorgen om de veiligheid in hun dorp. Reden is de criminaliteit en overlast die veroorzaakt wordt door een klein deel van de asielzoekers van het AZC in Budel.


Peter Looymans, een van de initiatiefnemers van de handtekeningen actie, voor het gemeentehuis waar hij de handtekeningen gaat aanbieden
Foto: Jack Roosen

“Bewoners zijn het zat. Vanuit de gemeente wordt de suggestie gewekt dat het qua aantal incidenten wel meevalt”. Burgemeester Roland van Kessel geeft aan weinig signalen te ontvangen van overlast en diefstal. Ook zou het niet blijken uit aangiften bij de politie.”
Dat zegt Peter Looymans die hierover heeft gesproken met burgemeester Roland van Kessel. Hij wil samen met een viertal andere inwoners van Cranendonck door middel van een handtekeningenactie het tegendeel bewijzen.
“Mensen maken zich echt zorgen. Vroeger toen er in Budel-Dorplein asielzoekers zaten had je er geen last van. Ze werden ook gastvrij ontvangen. Maar hier zitten er veel te veel. Mensen voelen zich gewoon niet veilig in hun eigen dorp. De zogenaamde veilige Landers zorgen voor veel overlast en criminaliteit.”

Eerst huidige problemen oplossen
Looymans benadrukt dat hij “echt geen oproerkraaier” is. Hij vervolgt: “Wij willen graag meewerken aan opvang van echte asielzoekers. Maar dit moet stoppen.
Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) heeft grootse plannen met de voormalige legerplaats, maar de huidige overlastproblemen moeten eerst maar eens opgelost worden.” Hij doelt hier op het feit dat het COA een deel van het complex wil opknappen en daarbij de verblijfsduur van het AZC flink wil verlengen.

Huis aan huis
De opgestarte petitie is inmiddels ruim 1500 keer ondertekend. Online wel te verstaan. 
Looymans denkt dat als er in Cranendonck huis aan huis een brief zou worden bezorgd om te tekenen, het aantal veel hoger zou liggen. “We hebben hiervoor de financiële middelen niet, maar anders waren er ook veel ouderen die zouden tekenen”, verwacht hij. “Veel ouderen zijn bang om in Budel of Maarheeze boodschappen te doen.”

Petitie aanbieden
Dinsdagavond bij de raadsadviescommissie van de gemeente wil Looymans de verzamelde handtekeningen aanbieden aan de burgemeester. Hij heeft hiervoor spreektijd aangevraagd.

De petitie kan ondertekend worden via:
Petitie: “Wij zijn tegen de plannen van het COA voor AZC Budel 2.0!!!!”

Wie geen Facebook heeft kan een mail sturen naar:
buulenmares@gmail.com
Onder vermelding van Naam en Woonplaats. Ook wordt gevraagd aan te geven of men anoniem wil blijven.

 

 

Tag Cloud