De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein


Foto: © J. Roosen

Het politiebureau in Cranendonck gaat toch verdwijnen.
Eerder waren er al geruchten maar werd dit door burgemeester Roland van Kessel ontkent.

Van Kessel: “Eind vorig jaar was bij mij niets bekend over een mogelijke verhuizing van de politie. Overigens ga ik hier als burgemeester niet over”. Vanuit de politie heeft van Kessel nu wel begrepen dat er plannen zijn. Hij heeft ongevraagd het advies meegegeven om communicatie en bereikbaarheid hierin voldoende aandacht te geven.

Een nieuw politiebureau, dat zou moeten verrijzen in Leende, zou het huidige bureau aan de Kijkakkers in Maarheeze (en ook dat van Valkenswaard) moeten vervangen.

De gemeente Heeze-Leende bevestigt in een reactie dat de politie bij de gemeente de vraag gesteld heeft of er een mogelijkheid is om een nieuwe politiepost te ontwikkelen aan de Biesven in Leende. De gemeente heeft vervolgens aangegeven dat dit mogelijk is. De politie is gestart met een haalbaarheidsonderzoek. De komende maanden zal er meer bekend gaan worden. “Echter de politie is hierin in de ‘lead’. De gemeente faciliteert slechts.”

Ook de politie regio Dommelstroom (gemeentes Cranendonck, Valkenswaard, Heeze-Leende en Geldrop) bevestigt dat de bureaus in Maarheeze en Valkenswaard worden afgestoten maar dat “betekent niet dat de politie daar verdwijnt.”

De politie kijkt niet alleen naar fysieke bureaus maar naar voldoende politiezorg voor alle inwoners.
“Er wordt namelijk ook onderzocht in welke vorm de politie, op een goede manier, bereikbaar blijft voor de inwoners. Als we hier meer duidelijkheid over hebben, zullen we alle betrokkenen (waaronder zeker ook de inwoners) informeren.”

“Daarnaast verplaatst de dienstverlening zich steeds meer buiten het bureau. Door alle technologische ontwikkelingen zijn we steeds meer op andere manieren in contact met inwoners. Het wordt bijvoorbeeld steeds beter mogelijk om aangifte online of op locatie te doen.”
“Locaties van bureaus worden altijd in overleg met burgemeesters bepaald aldus de politie.”
“We beseffen dat goed contact tussen politie en inwoners een cruciaal onderdeel is van de veiligheid in dorpen en wijken. Daarom zijn en blijven we op vele manieren bereikbaar, aanwezig en zichtbaar. We maken bijvoorbeeld steeds meer gebruik van mobiele politiebureaus, houden spreekuur op locaties waar veel mensen samenkomen en maken hierbij gebruik van ICT-mogelijkheden, zodat politiemensen op locatie hun werk kunnen doen en ook op deze manier contact kunnen houden met inwoners”, aldus een woordvoerder van de politie.

Bewoners uit Budel-Dorplein zijn straks zo’n achttien kilometer verwijderd van het dichtstbijzijnde politiebureau in hun regio. Voor met name ouderen en kwetsbare bewoners, die niet zo vaardig zijn met moderne communicatie en media, is het van belang dat er goed gekeken wordt dat zij de juiste politiezorg kunnen genieten als dat nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud