De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein


Foto: © J. Roosen

Budel-Dorplein; 09 april 2020
De GVT Group, die eerder al illegaal heeft gebouwd aan de haven in Budel-Dorplein, is weer begonnen met het zetten van overslaghallen. En weer zonder de benodigde papieren.

Bij de bouw van de eerste hallen kreeg fa. GVT een dwangsom opgelegd. Directeur Versteijnen van GVT gaf destijds aan dat het te langzaam ging met het verlenen van de vergunning. Of dat nu weer de reden van bouwen zonder vergunning is is onduidelijk. Ook is niet bekend of de gemeente weer een dwangsom oplegt.
De gemeente Cranendonck is om een reactie gevraagd, maar heeft daar nog niet op kunnen reageren.

Onder de bewoners van Dorplein zakt het draagvlak voor de steun van de activiteiten rondom de haven. “Wij moeten ook eerst een vergunning hebben voordat we mogen bouwen”, aldus een bewoner.

Aanvulling 21-04-2020
De gemeente Cranendonck bevestigt dat er werkzaamheden zonder benodigde vergunning plaats hebben gevonden aan de Havenweg. Direct nadat er een melding van de werkzaamheden bij de gemeente is binnengekomen heeft de gemeente handhavend opgetreden. Op last van een dwangsom zijn de werkzaamheden stilgelegd. De gemeente is van mening dat iedereen zich aan de wet moet houden en zal de situatie aan de Havenweg blijven monitoren.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud