De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Eynder Pieck Festeyn

Winters kerstevenement voor iedereen!

Tijdens het weekend van 14 en 15 december 2019 opent Openluchtmuseum Eynderhoof haar poorten van 15.00 tot 20.00 uur voor een uniek kerstevenement: het Eynder Pieck Festeyn. Dit wordt voor de eerste keer georganiseerd en staat in het teken van Anton Pieck met zijn Oudhollandse wintertaferelen in een gezellige kerstsfeer met diverse kerstkramen

In het Anton Pieckdorp worden meer dan 20 oude ambachten gedemonstreerd. Kinderen kunnen meedoen aan kinderspelen of aan een workshop in het Eynderschooltje. De unieke paardjescarrousel staat gratis voor de jongsten klaar om rondjes te maken en iedereen kan genieten van de licht- en vuurjongleur, een vlooiencircus of poppenkast, straattheater, figuranten en de expositie over Anton Pieck. Op de achtergrond klinkt kerstmuziek van koren en muzikanten. Dit alles in het museum waarvan de authentieke gebouwen, bomen en objecten kunstig en sfeervol zijn aangelicht. In het Anton Pieck straatbeeld zijn ook ambachtelijke cadeautjes te koop bij diverse kerstkramen. Daarnaast zijn er ouderwetste winterse hapjes en dranken zoals pannenkoeken, wafels, oliebollen, balkenbrij, chocomel, glühwein en iets lekkers van de grill.

Het Eynder Pieck Festeyn is dus een uniek winters kerstevenement met:

  • kerstkramen
  • oude ambachten
  • straattheater
  • paardjescarrousel
  • Anton Pieck-figuranten
  • vlooiencircus of poppenkast
  • licht-/vuurjongleur
  • winters eten en drinken
  • liveband in de herberg

Kortom: een gezellig en sfeervol kerst-uitje voor jong en oud op 14 en 15 december van 15.00 tot 20.00 uur. Horeca open tot 22.00 uur.

Entree € 6,50 / kinderen van 4 t/m 12 jaar € 3,00 / kinderen t/m 3 jaar gratis.

Adres:
Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof
Milderspaât 1
6034 PL Nederweert-Eind

www.eynderpieckfesteyn.nl

www.facebook.com/EynderPieckFesteyn/

Over Anton Pieck
Anton Pieck (1895 – 1987) was een Nederlandse kunstschilder, tekenaar, etser en graficus. Hij is vooral bekend geworden om zijn romantische tekeningen met levendige taferelen uit een nostalgisch verleden. Daarnaast verwierf hij grote bekendheid met het ontwerpen van het Sprookjesbos van de Efteling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud