De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Alle kinderen in het zonnetje!

EEN BIJZONDERE ZONDAG 2 JUNI 2019

K I N D E R D A G

in het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof (Nederweert Eind)
uders, opa’s en oma’s mogen mee!

Kinderen hebben in het Limburgs openluchtmuseum Eynderhoof bij voorbaat een streepje voor op de rest. Het is dan ook niet voor niets dat er elke woensdagmiddag wel een of ander te gebeuren staat. Maar op deze eerste zondag van de maand juni gaan alle remmen los!

Geen Vaderdag of Moederdag, maar een echte spetterende kinderdag in hét leukste openluchtmuseum in de Peel. Het museum sluit daarmee mooi aan bij de internationale dag van het kind.

Van, voor en door kids

De Kinderdag is niet alleen vóór kinderen maar wordt ook zoveel mogelijk dóór kinderen uitgevoerd. De hele middag kan er gekozen worden uit tal van activiteiten op het gebied van vermaak, actie en creativiteit.

Centraal staat het optreden van jeugdcircusgroep Jacona uit Helmond. Werelds in het jongleren en het bedenken van de gekste acrobatische toeren.  De jeugd wordt bij alle acts optimaal betrokken en uitgedaagd, natuurlijk op een verantwoorde en speelse manier. Welke ouder wordt dan niet jaloers bij het aanbod zelf in de piste te mogen staan en het grote publiek te amuseren.

Natuurlijk mag de nostalgische zweefmolen niet ontbreken en zullen er heel wat rondjes gemaakt worden in deze leuke en veilige attractie. Gratis en voor niets het geweldige gevoel beleven van door de lucht te zweven, je haren wapperend in de wind en de wereld op een hele andere manier bekijken.

Creatief

Naast actie kan de middag ook creatief ingevuld worden met schilderen, boetseren, poppenkast kijken, het spelen van het katapultspel, of met een grote oehoe op de foto (OHOE is een grote uil!)

Al eens een rabuis gemaakt of een echt kussengevecht beleefd? Neen, je wordt niet uitgelachen. Dat komt door de Clown die deze middag de grappigste grappen en grollen bedenkt. Wat dacht je van een muziek workshop: onder deskundige leiding trommelen en je voorbereiden op een optreden aan het einde van de middag! Verder is er straattheater door de “Theaterkist” en worden jullie “Beet” genomen door twee vreemde vissers.

Behalve entree zijn overigens geen extra kosten verbonden aan al deze activiteiten. Dus al met al een super idee om 2 juni 2019 Eynderhoof op de kalender vast te leggen met het hele gezin, de buurt of familie.

Het hele museum is in bedrijf en er valt van alles te zien, te beleven en te bewonderen.

Op het terras speelt een accordeonist en is een vrijwilliger aanwezig die kinderliedjes speelt op zijn draaiorgel.

Het museum is op deze middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website van het museum: www.eynderhoof.nl en op de Facebook pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud