Ingezonden brief
Als je je inzet als vrijwilliger ben je een goeie bij commissie, vereniging en stichtingen.
Als je aangeeft ik ga er na zo vele jaren mee stoppen, krijg je bij de commissie en vereniging alle begrip hiervoor. Er wordt dan ook op gepaste wijze en met volle waardering afscheid van je genomen.
Bij de Stichtingen is dit heel anders. Hier hebben ze het woord bedankt voor je inzet nog niet eens uitgevonden en ook niet uit het woordenboek gehaald.
Dit is niet alleen bij mij gebeurd maar ook bij andere vrijwilligers. Je moet ze er nog aan herinneren ook. Er is zelfs een handleiding hoe er afscheid (o.a. aandenken) genomen wordt.
In de laatste bijeenkomst wordt je zelfs nog bedreigd, ondanks al die jaren dat je inzet hebt getoond.
Gemeente ambtenaren willen wel, als je gestopt bent, nog praten over je functioneren; wat heeft dit dan nog voor zin. Je bent toch gestopt. Ze komen zelfs hun afspraken niet na.
Het verschil is wel dat als andere bestuursleden afscheid nemen er aandacht geschonken wordt in de vorm van (gemeente ambtenaren zijn dan wel aanwezig) aandenken, bloemen en fles(sen) wijn.
Waarom wordt er zo’n verschil gemaakt?
Als bepaalde personen niet meer willen dat je je actief inzet voor de gemeenschap, waarom zegt men dit dan niet? Open en eerlijkheid!
Ze geven steeds aan dat vrijwilligers vooral in Dorplein zeer hard nodig zijn. Als je zo met vrijwilligers om gaat zullen de vrijwilligers toch nog wel eens even nadenken.
Wim Cremers
Written by admin
Leave a comment