De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein


© J. Roosen

Donderdag 4 april 2019 zijn de werkzaamheden rondom het Heilig Hartpark in Budel-Dorplein gestart. Het Heilig Hartpark ligt aan de kruising Hoofdstraat/Fabrieksstraat, aan de overzijde van de Cantine en is onlangs door de gemeente aangekocht met behulp van een Interreg-subsidie. In dit natuurgebied gaat de gemeente Cranendonck, in samenwerking met de partners van Metalot Nature, beginnen met de herinrichting van het terrein. De maatregelen die de gemeente gaat nemen, hebben als doel de aanwezige biodiversiteit te behouden en te versterken.

Hoge natuurwaarde
Het Heilig-Hartpark kent een hoge natuurwaarde onder andere door de aanwezigheid van de Duitse zandloopkever, levendbarende hagedis en plantensoort galigaan. De Duitse zandloopkever in het bijzonder is een uiterst zeldzame soort in Nederland, die momenteel alleen voorkomt in Budel-Dorplein.

Wat houden de maatregelen in?
De geplande maatregelen bestaan uit het graven van een aantal grote (natte) poelen, het aanbrengen van stobbenwallen en het plaatsen van dood hout. Ook vinden er snoeiwerkzaamheden plaats en gaat de gemeente de inheemse plantensoorten terugbrengen in het gebied. De werkzaamheden zullen gedurende de hele maand april plaatsvinden. Omdat er onder saneringscondities in de bodem wordt gewerkt, wordt het gehele gebied tijdens de werkzaamheden afgezet met bouwhekken.

Bron: gemeente Cranendonck

 

Meer info: bosgroep zuid nederland

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud