De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein


Foto: © J. Roosen

Ruim 600 bezoekers zijn van 1 april tot 1 oktober van dit jaar rondgeleid door Budel-Dorplein. Dit zijn de officieel geregistreerde bezoekers. Tellen we er de niet gemelde groepen bij op dan komen we ver over de 700. En dat in 6 maanden tijd: een prima resultaat. Daarom hebben de gidsen tijdens de evaluatie vergadering besloten om ook de herfst en winter periode door te gaan met de rondleidingen met vrije inloop. Met één beperking n.l. dat er alleen ’s middags rondgeleid wordt. Verder blijft alles hetzelfde: we vertrekken om twee uur bij de Schakel. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur en gaat over goed begaanbare wegen, rolstoel vriendelijk. Vooraf inschrijven is niet nodig, je zorgt dat je er op tijd bent en weer of geen weer, de wandeling gaat altijd door. De kosten zijn 2 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Ter plekke te betalen aan de gids of de coördinator.

Kom dus deze herfst of winter genieten van het beschermde dorpsgezicht van oud Dorplein en van de vele monumenten en de Waalse sfeer. En niet te vergeten de prachtige natuur die Dorplein rijk is. De Cantine en het Prisonneke springen er uit, maar ook de Carrés Mulhousiens zijn heel bijzonder: vier woningen onder een kap, maar zonder achterkant en dus ook geen achtertuin, wel veel voortuin.

We staan de laatste zondag van deze maand, 28 oktober 2018, weer klaar voor jullie bij gemeenschapscentrum De Schakel, St. Barbaraweg 1, Budel-Dorplein, telefoon: 0495-518603. Nogmaals we vertrekken om 2 uur ’s middags.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met

Wim Cremers, St.Servaasstraat 30, 6024 BV Budel-Dorplein

Tel: 0495-492598 / 0622961675

e-mail: w.cremers@chello.nl

Je kunt altijd los van deze laatste zondag van de maand als familie, vereniging of andere groep rondgeleid worden. Er zijn allerlei arrangementen mogelijk. Van beginnen met  een kop koffie en een stuk  vlaai en vervolgens een rondleiding tot een volledig verzorgde ochtend of middag compleet met lunch en naborrelen of diner.

Hiervoor kun je bellen met Rob Ploum, telefoon:0622215106 of met de Schakel, telefoon: 0495-518603

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud