De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein


© J. Roosen

Een nieuwe lente en een nieuwe naam. Een gids in Dorplein heet voortaan een cicerone. Op de fabriek werd Frans gesproken en cicerone betekent gids in het Frans. Dit is overigens niet het enige wat nieuw is. Dankzij de steun van de gemeente zijn er mooie blauwe jassen en poloshirts aangeschaft. Op de rugzijde staat “Cicerone Dorplein”. Vanaf nu zijn we heel goed te herkennen als we een rondleiding door Dorplein geven. We willen onze nieuwe outfit graag aan iedereen presenteren. Dit gaan we doen op 29 april ’s middags vanaf 13.00 uur bij gemeenschapscemtrum De Schakel / onthaalpunt Kempenbroek. We willen iedereen een beetje mee laten profiteren dus doen we om twee uur een gratis rondleiding voor iedereen die daar zin in heeft.

Ook nieuw is dat we weer aan het zomerseizoen beginnen. Dit betekent dat we iedere laatste zondag van de maand om tien en om twee uur de rondleiding doen met vrije inloop. Je hoeft niet vooraf in te schrijven, je komt gewoon om 10.00 of 14.00 uur naar gemeenschapscentrum De Schakel, St.Barbaraweg 1, Budel-Dorplein, telefoon 0495-518603. De rondleiding duurt ongeveer twee uur en gaat over goed begaanbare wegen. Weer of geen weer, de rondleiding gaat altijd door. De kosten zijn 2 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Je kunt ter plekke betalen aan de gids of de coördinator.

Je kunt ook los van de vrije inloop alle dagen van de week met een groep rondgeleid worden.

Wil je liever niet door het historische dorp maar door de natuur, of beide, het is allemaal mogelijk.

Voor alle informatie kun je contact opnemen met de coördinator Wim Cremers, telefoon: 0495-492598 / 06 2296 1675.

e-mail: w.cremers@chello.nl

Er zijn allerlei arrangementen mogelijk: koffie met vlaai en een rondleiding, rondleiding met lunch, enz. Hiervoor is het telefoonnummer 0622215106 / 0495-518603

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud