De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein


Foto: © J. Roosen

De lente komt er aan. Je merkt het aan alles. De snijdende kou ligt achter ons, de zon verwarmt de winterbotten en de vogels roepen om het hardst dat het voorjaar is. Het voorjaar is de tijd van nieuwe dingen aanpakken, plannen maken om  de tuin op te ruimen en te veranderen, de ramen open te zetten en de grote poets doen.

Ook in Dorplein gonst het van de nieuwe dingen. De nieuwe Schakel, Metalot, de nieuwe Hoort en  nieuwe rondleidingen. Natuurmonumenten gaat het hele gebied inrichten als wandelgebied en daar zijn we allemaal heel blij mee. Ook de vele hondenbezitters die er altijd kwamen wandelen met hun hond.

De cicerones, de gidsen, zoals ze vroeger werden genoemd toen de voertaal nog frans was op de fabriek en in Dorplein, staan te trappelen van ongeduld. Ze willen zoveel mogelijk mensen laten meegenieten van al het moois dat Dorplein te bieden heeft. Ze zijn de programmering voor de zomer aan het maken. Er komen meer rondleidingen dan in de winter. Over een tijdje wordt daar over bericht.

De laatste zondag van deze maand, 25 maart 2018, staan ze zoals iedere wintermaand weer klaar bij gemeenschapshuis de Schakel, St. Barbaraweg 1, Budel-Dorplein, telefoon: 0495-518603. De start is om 14.00 uur, de rondleiding duurt ongeveer 2 uur en gaat over goed begaanbare wegen. Vooraf inschrijven is niet nodig, je zorgt dat je er op tijd bent en weer of geen weer, de wandeling gaat altijd door. De kosten zijn 2 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Ter plekke te betalen aan de gids of de coördinator.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met
Wim Cremers, St.Servaasstraat 30, 6024 BV Budel-Dorplein
Telefoon 0495-492598 / 06 2296 1675
e-mail: w.cremers@chello.nl

Je kunt altijd los van deze laatste zondag van de maand met een groep rondgeleid worden. Er zijn allerlei arrangementen mogelijk. Van beginnen met  een kop koffie en een stuk  vlaai en vervolgens een rondleiding, tot een volledig verzorgde ochtend of middag compleet met lunch en naborrelen of diner.

Voor meer informatie kun je bellen met Rob Ploum, telefoon 06 2221 5106 of met de Schakel, telefoon: 0495-518603.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud