De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein


Foto: © J. Roosen

Het PON nodigt de omwonenden van de Cantine in Budel-Dorplein, uit om hun ervaringen met de huidige bewoners, Poolse flexwerkers, te delen.

Lees verder voor de uitnodiging . . .

Beste bewoner(s),

Sinds september 2017 zijn er Poolse flexwerkers gehuisvest in de Cantine in Budel-Dorplein.
We zijn benieuwd naar uw ervaringen met uw nieuwe buurtbewoners.

Mijn naam is Britte van Dalen en ik werk voor het PON in Tilburg. In opdracht van de Metropoolregio Eindhoven houdt het PON zich op dit moment bezig met een brede inventarisatie van de Poolse gemeenschap binnen deze regio. De gemeenten in de regio Eindhoven constateerden dat ze onvoldoende kennis hebben van wat er speelt rondom Poolse flexwerkers en hoe het hele speelveld eruit ziet. Daarom hebben ze het PON gevraagd dit in beeld te brengen en aanbevelingen te doen wat nodig is om de Poolse arbeidsmigranten, op een zo goed mogelijke manier te kunnen laten leven, wonen en werken in de regio.

Naast interviews met gemeenten, bedrijven, uitzendbureaus en Poolse flexwerkers zelf willen we ook graag in gesprek met omwonenden van (grote) wooncomplexen waar Poolse flexwerkers wonen. Omdat een grote groep onlangs gehuisvest is in de Cantine in Budel-Dorplein, is dit een mooi voorbeeld voor ons.

We zouden het heel fijn vinden als u aanwezig zou kunnen zijn bij dit gesprek om (samen met een aantal buurtgenoten) uw ervaringen met ons te delen.

Het gesprek vindt plaats op woensdag 21 februari 2018 van 19.00-20.30 in de Cantine.
Om in te schatten op hoeveel mensen we kunnen rekenen, wil ik u vragen om u aan te melden via B.vandalen@hetpon.nl. Ook voor meer informatie, kunt u via dit mailadres contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet, en hopelijk tot dan!

Britte van Dalen, namens het PON
www.hetpon.nl


Foto: © J. Roosen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud