De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein


Foto’s: © J. Roosen

Een goed gevulde Schakel was het maandag 20 november jl. – zo’n vijftig mensen waren aanwezig- bij de info avond naar aanleiding van de peiling naar woningbehoefte in Budel-Dorplein.

Op de avond werd duidelijk dat er gebouwd mag gaan worden op de huidige plaats van de Schakel. Voor gemeenschapscentrum de Schakel wordt een nieuw gebouw neergezet aan de overkant van de straat, naast de St. Andreasschool.

Wimke Houthuijzen, voorzitter Dorpleinuniek, die de avond mede organiseerde, samen met gemeente en Wocom, trad op als avondvoorzitter cq gastvrouw. Sprekers waren Petra Hoffman, beleidsmedewerker van de gemeente Cranendonck, Marion Vereijken van Wocom en Aad van Leeuwen (vastgoedregisseur).

De aanvankelijk stille zaal, zoals Aad van Leeuwen het verwoordde, kwam pas laat met vragen. Enige scepsis was hier mogelijk oorzaak van zoals een bezoeker aangaf. Met de eerder uitgeschreven enquêtes is zichtbaar niets mee gedaan. Wimke Houthuijzen gaf aan dat toentertijd de interesse laag was en daarom heeft Dorplein Uniek en gemeente hier verder niets mee gedaan.

Hoewel ook nu niets concreets gemeld werd door gemeente is men er wel van overtuigd dat een behoeftepeiling nu op zijn plaats is. Nieuwe inzichten enerzijds en werken naar aanleiding van behoefte uit het dorp anderzijds moeten het plan om te bouwen op de huidige locatie van de Schakel uitvoerbaar kunnen maken.

De eerder gepresenteerde locaties (Hompes, Rood-Wit terrein, St. Servaasstraat e.d.) komen met dit plan te vervallen.

Mocht een plan van gezamenlijk bouwen in de vrije sector al of niet gecombineerd met sociale woningbouw niet haalbaar zijn kan eventueel verder gekeken worden naar kavelverkoop voor individuele woningbouw, aldus Petra Hoffman van de gemeente Cranendonck.

Uit de zaal klonk nog een vraag richting gemeente, om de enquête concreter te maken zodat mensen iets te kiezen hebben.

Geïnteresseerden konden een enquêteformulier “De woonwens enquête” invullen of meenemen en later invullen.
De woonwens enquête kan ingeleverd worden tot 5 december 2017 bij het Dörpelke.


Budel-Dorplein, 20-11-2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud