De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Foto: ©J. Roosen

“De schoonheid van La Place Dor”, aldus Angelien Maas, daar gaat het om. De unieke apartheid, het on-Nederlandse, natuur en cultuur hand in hand, waar vind je zoiets nog in Nederland. In Dorplein is het er allemaal. Het dorp is niet voor niets tot beschermd dorpsgezicht verklaard. Afgelopen zondag op open monumenten dag zou het meer dan de moeite waard zijn geweest om ook aan de monumenten in Budel-Dorplein wat meer aandacht te besteden. Maar liefst twaalf rijksmonumenten en een gemeentemonument vind je hier. De Cantine en het prisonneke springen er uit, maar ook de Carrés Mulhousiens zijn heel bijzonder: vier woningen onder een kap, maar zonder achterkant en dus ook geen achtertuin, wel veel voortuin. Honderden bezoekers hebben dit al mogen zien onder leiding van deskundige, goedopgeleide gidsen.

Wij, de gidsen die de rondleidingen verzorgen door historisch Dorplein, gaan enthousiast door op de ingeslagen weg. We hebben afgesproken dat dit de laatste rondleiding met vrije inloop is van dit jaar. Maar misschien dat na de evaluatie toch besloten wordt om ook in de herfst en de winter ermee door te gaan. We zullen het op tijd bekend maken.

In elk geval staan we de laatste zondag van deze maand, 24  september 2017, weer klaar voor jullie bij gemeenschapscentrum de Schakel, St. Barbaraweg 1, Budel-Dorplein, telefoon 0495-518603. We vertrekken om 10 uur en om 2 uur ’s middags. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur en gaat over goed begaanbare wegen, rolstoel vriendelijk. Vooraf inschrijven is niet nodig, je zorgt dat je er op tijd bent en weer of geen weer, de wandeling gaat altijd door. De kosten zijn €2,00 per persoon en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Ter plekke te betalen aan de gids of de coördinator. We staan te springen om jullie alle moois van Dorplein te laten zien.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wim Cremers, St.Servaasstraat 30, 6024 BV Budel-Dorplein; Telefoon 0495-492598 of 06-2296 1675; e-mail: w.cremers@chello.nl.

Je kunt altijd los van deze laatste zondag van de maand met een groep rondgeleid worden. Er zijn allerlei arrangementen mogelijk. Van beginnen met een kop koffie en een stuk vlaai en vervolgens een rondleiding, tot een volledig verzorgde ochtend of middag compleet met lunch en naborrelen of diner.

Ook het terras, prachtig gelegen tegen de bosrand in de volle zon, is elke (zon) dag open.

Voor meer informatie kun je bellen met Rob Ploum (06-2221 5106) of met de Schakel (0495-518603)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud