De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

We hebben zondag 6 augustus 2017 oor de laatste keer rond de Hoort (wij noemen het de Cote d’Or ) kunnen lopen . Vaarwel die stille schitterende plas met zijn smaragd-groene water aan het begin.  Zoveel uren hebben we er gewandeld en anderen ontmoet en een praatje gemaakt. Voorbij, voorgoed voorbij? Zoals Hans de Booy zong: “Zeg me dat het niet zo is”. Wie heeft die zeggenschap? Allereerst Nyrstar, maar ons gemeentebestuur zal zeker ook invloed moeten doen gelden. Als ze tenminste echt meent dat ze natuur, recreatie en toerisme hoog in het vaandel heeft staan. We wachten met spanning af wat de komende maanden zullen brengen.

Wij, de gidsen die de rondleidingen verzorgen door historisch Dorplein, gaan enthousiast door op de ingeslagen weg. De laatste zondag van deze maand, 27 augustus, staan we weer klaar bij gemeenschapshuis de Schakel, St. Barbaraweg 1, Budel-Dorplein, telefoon: 0495-518603.We vertrekken om 10 uur en om 2 uur ’s middags. De rondleiding duurt ongeveer 2 uur en gaat over goed begaanbare wegen, rolstoel vriendelijk. Vooraf inschrijven is niet nodig, je zorgt dat je er op tijd bent en weer of geen weer, de wandeling gaat altijd door. De kosten zijn 2 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Ter plekke te betalen aan de gids of de coördinator. We staan te popelen om jullie alle moois van Dorplein te laten zien.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met

Wim Cremers, St.Servaasstraat 30, 6024 BV Budel-Dorplein

Tel: 0495-492598 / 0622961675

e-mail: w.cremers@chello.nl

 

Je kunt altijd los van deze laatste zondag van de maand met een groep rondgeleid worden. Er zijn allerlei arrangementen mogelijk. Van beginnen met  een kop koffie en een stuk  vlaai en vervolgens een rondleiding tot een volledig verzorgde ochtend of middag compleet met lunch en naborrelen of diner.

Ook het terras, prachtig gelegen tegen de bosrand in de volle zon, is elke  (zon) dag open.

Voor meer informatie kun je bellen met Rob Ploum, telefoon:0622215106 of met de Schakel, telefoon: 0495-518603

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud