De website voor Budel-Dorplein voor nieuws, wetenswaardigheden en achtergrondinformatie van Dorplein, voor Dorplein, door Dorplein

Sluiting Hoort gaat door


Foto: Mathijs Roosen

De voorgenomen sluiting van de Hoort in Budel-Dorplein gaat gewoon door. Dat heeft Nyrstar in een brief aan de bewoners laten weten. In de brief licht Joop Jansen, manager veiligheid, toe waarom zij het belangrijk vinden de Hoort af te sluiten voor publiek.

Een belangrijke reden is het verdrinken van een zwemmer maar ook andere zaken spelen hierbij een rol. In het verleden is er met grote regelmaat gerecreëerd in het gebied. Er werd gezwommen, gebarbecued, alcohol gedronken en noem maar op. Daarbij werd meestal de gemaakte troep niet opgeruimd.
Buurtbeheer Dorplein Uniek heeft in het verleden al een paar keer een opruimactie gehouden op de Hoort. De opbrengst was steeds enkele aanhangers troep (flesjes, blikjes, luiers, hout, verpakkingen enz.)


Archieffoto: J. Roosen

Het besluit was door Nyrstar al genomen in overleg met politie en gemeente, echter een actiegroep, veelal hondenbezitters, startte een “tegenaanval” om de Hoort open te houden.

Nyrstar wil in de toekomst, als de veiligheid gewaarborgd kan worden, in gesprek om de Hoort eventueel open te maken voor publiek.
Maar voorlopig dus niet.
“Veiligheid voor alles, ook buiten onze fabriekspoort!”, aldus Jansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tag Cloud